spot_img

Ο Verstappen εξηγεί γιατί η Red Bull άλλαξε κινητήρα

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Max Verstappen, ανέλυσε το σκεπτικό της ομάδας πίσω από την αλλαγή της κινητήρα στο πλαίσιο του GP Ρωσίας, κάτι που θα τον οδηγήσει στην τελευταία θέση στη σειρά εκκίνησης.

Ο Max Verstappen τερμάτισε στην τρίτη θέση στο FP1 και στην 6η θέση στο FP2. Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, ανακοινώθηκε η απόφαση της Red Bull ν’ αλλάξει τη μονάδα ισχύος του Ολλανδού. Ο Verstappen είχε ήδη ποινή 3 θέσεων στη σειρά εκκίνησης όταν κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουσή του με τον Lewis Hamilton στο GP Ιταλίας. Σε συνδυασμό με τη νέα μονάδα ισχύος, ο οδηγός της Red Bull θα ξεκινήσει το GP Ρωσίας από την “ουρά” του grid.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Verstappen κλήθηκε ν’ απαντήσει για την απόφαση της αλλαγής κινητήριας μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν τα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής οδήγησε τη Red Bull στην επιλογή αυτή:

Δεν έχει να κάνει μόνο με τ’ αποτελέσματα (των ελεύθερων δοκιμών). Όπως είπαμε και νωρίτερα, θα λάβουμε τα πάντα υπόψη μας, όπως επίσης και τον καιρό του Σαββάτου. Επομένως, πιστεύαμε πως ήταν η καλύτερη στιγμή για να προχωρήσουμε με την αλλαγή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Ρωσίας.

Ο Max Verstappen έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση στο GP Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα του 2018 εκκίνησε από τη 19η θέση, πάλι λόγω αλλαγής της μονάδας ισχύος, για να τερματίσει τότε στην 5η θέση. Ο ίδιος δεν είναι βέβαιος πως μπορεί να επαναλάβει μια τέτοια επίδοση.

Το 2018 η διαφορά δυναμικής με τις μεσαίες ομάδες (midfield) ήταν λίγο μεγαλύτερη. Είναι λογικό να πιστεύω πως θα είναι λίγο πιο δύσκολο να κερδίσουμε θέσεις, όμως έπρεπε ούτως ή άλλως να εκτίσουμε αυτή την ποινή. Αν δε συνέβαινε εδώ, θα γινόταν σε κάποιο άλλο αγώνα. Αποφασίσαμε να γίνει σε αυτό τον αγώνα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Συνεχίζοντας, ο Verstappen αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγών στο set-up του μονοθεσίου, μετά την απόφαση να εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Θα προσπαθήσουμε να έχουμε, όσο γίνεται, το καλύτερο μονοθέσιο αυτό το τριήμερο από τη στιγμή που αλλάξαμε την μονάδα ισχύος. Ελπίζω, λοιπόν, πως θα δουλέψει αυτό, αναφορικά με το Σάββατο θα περιμένουμε να δούμε πρώτα πώς θα είναι ο καιρός.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι προβλέψεις του καιρού για το Σάββατο αναφέρουν την πιθανότητα να υπάρχει βαριά βροχή, κάτι που θα κάνει πολύ αμφίρροπη τη μάχη των κατατακτηρίων δοκιμών.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles