spot_img

Εντυπωσιασμένος ο Leclerc με το νέο κινητήρα της Ferrari

Ο Charles Leclerc έμεινε εντυπωσιασμένος από την πρώτη αίσθηση που είχε από το νέο κινητήρα της Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ρωσίας.

Ο Charles Leclerc, αν και θα εκκινήσει από την “ουρά” του grid στο GP Ρωσίας, είναι χαρούμενος για την απόδοση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κερδίσει θέσεις στον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η 4η μονάδα ισχύος της σεζόν θα χρησιμοποιηθεί από τον Charles Leclerc στο GP Ρωσίας. Αυτό συνεπάγεται την εκκίνηση του Μονεγάσκου από την προτελευταία θέση, μετά και την ανάλογη κίνηση του Max Verstappen. Ο Leclerc ήταν χαρούμενος μετά την ολοκλήρωση των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής και εξηγεί το λόγο.

Πήγε πολύ καλά, θέλω να πω, δηλαδή, είχαμε μία θετική ημέρα. Προφανώς είμαστε σε μία κατάσταση όπου κάναμε μία μεγάλη αλλαγή για το μονοθέσιο, που είναι ουσιαστικά καινούριο, αλλά και τους μηχανικούς. Επομένως, είναι καλό που βλέπουμε πως τα πάντα δουλεύουν όπως περιμέναμε και τώρα επικεντρωνόμαστε κυρίως στον αγώνα. Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές θα είμαστε ούτως ή άλλως τελευταίοι, επομένως κάναμε καλή δουλειά σήμερα συγκεντρώνοντας όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε και είμαι χαρούμενος με την Παρασκευή που είχαμε.

Ο Charles Leclerc ρωτήθηκε αν μπορούσε ν’ αντιληφθεί διαφορά με τη νέα κινητήρια μονάδα της Ferrari και απάντησε:

Νιώθω πως είναι λίγο καλύτερα, κάτι που είναι πολύ καλό. Και εφόσον τα δεδομένα το επιβεβαιώνουν, ναι είναι πολύ καλό να το νιώθω και να το βλέπω να συμβαίνει.

Ο Leclerc, τέλος, δήλωσε πως ελπίζει να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του Max Verstappen στον αγώνα για να κερδίσει θέσεις.

Είναι μία πολύ δύσκολη πίστα για προσπεράσματα. Προσπάθησα να κάνω κάποια στη διάρκεια του FP2 και ήταν πολύ δύσκολα. Θα δούμε τι θα συμβεί, ποτέ δεν ξέρεις. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όμως πιστεύω πως μάλλον θα είναι δύσκολος ο αγώνας την Κυριακή. Ίσως είναι πιο εύκολα τα πράγματα για τον Verstappen, είναι αρκετά πιο γρήγορος από εμάς. Εγώ θα προσπαθήσω να μείνω πίσω του και να προσπερνώ μονοθέσια μαζί του.

Ο team-mate του Leclerc, Carlos Sainz, τερμάτισε στην 7η θέση και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Ο ίδιος ήταν ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

Από τη δική μου μεριά είχα μία καλή ημέρα στην πίστα, όπου στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός, προσπαθούσα να συνηθίσω το μονοθέσιο σε αυτή την πίστα. Πρόκειται για μία πίστα που βασίζεται πολύ στην αυτοπεποίθηση που έχεις με το μονοθέσιο και απαιτείται πλήρης συγκέντρωση στις στροφές 90 μοιρών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari βρέθηκε εκ νέου στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών μετά το 1-2 της McLaren στο GP Ιταλίας. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους 13,5 πόντους και η Scuderia ελπίζει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα για να συνεχίσει να έχει ελπίδες για την 3η θέση.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles