spot_img

Χαρούμενοι στηv Aston Martin με την πρόοδο του μονοθεσίου του 2022

Η Aston Martin είναι ευχαριστημένη με την πρόοδο που έχει σημειώσει αναφορικά με την ιδιαίτερα «επιθετική» εξέλιξη του μονοθεσίου της για το 2022.

Το 2021 είναι μία σεζόν που δεν εξελίχθηκε καλά για την Aston Martin. Η νέα ομάδα δεν προσαρμόστηκε στους νέους τεχνικούς κανονισμούς και το φινάλε του πρωταθλήματος τη βρίσκει στην 7η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών με 68 πόντους. Η βρετανική ομάδα, όπως και πολλές άλλες, έχει εστιάσει από νωρίς στην ανάπτυξη του project της νέας εποχής της Formula 1, του μονοθεσίου του 2022. Ο επικεφαλής της Aston Martin, Otmar Szafnauer, εξέφρασε την πορεία που έχει η ομάδα με το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Υποτιμημένοι «άφαντοι» της F1 – #2, Patrick Tambay

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην Aston Martinέχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο μέσω του προσομοιωτή, ταυτόχρονα, όμως, παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή δυναμική του μονοθεσίου μέχρι να γίνουν οι δοκιμές στην πίστα στις αρχές του 2022.

«Είναι, πραγματικά, πολύ δύσκολο να πούμε οτιδήποτε καθώς δεν ξέρουμε τι έχουν ανακαλύψει οι υπόλοιπες ομάδες κι έχουμε να κάνουμε με καλά κρυμμένα μυστικά. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θέσαμε υψηλούς αλλά εφικτούς στόχους και είμαστε σε καλό δρόμο στο να τους πετύχουμε. Ακόμα έχουμε σημαντικά κέρδη κάθε εβδομάδα.»

Οι ομάδες της Formula 1 θα δοκιμάσουν τα νέα τους μονοθέσια στο πρώτο από τα δύο τεστ δοκιμών για το 2022 στην πίστα της Βαρκελώνης. Ο Szafnauer είπε πως μόνο τότε θα μπορέσει να προσδιορίσει με ακρίβεια τη δυναμική της Aston Martin.

Θα ξέρουμε στο Μπαχρέιν (2ο τεστ δοκιμών) ή ακόμα και στη Βαρκελώνη (1ο τεστ δοκιμών), όταν θα δούμε τι θα έχουν κάνει οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι, πράγματι, αδύνατο να συγκρίνουμε επειδή ίσως και οι άλλες ομάδες έχουν θέσει υψηλούς στόχους επίσης, τους οποίους μπορεί να πετυχαίνουν ή και να τους ξεπερνούν. Και κανένας δε θα πει κάτι με σαφήνεια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού

Τέλος, ο Otmar Szafnauer εξήγησε και το λόγο για τον οποίο η ομάδα του δεν έχει καλή πορεία το 2021.

Από τη στιγμή που “πάγωσε” η εξέλιξη μέσω των τεχνικών κανονισμών δεν είχαμε πολλά περιθώρια. Επομένως, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να κερδίσουμε έστω και λίγο από το χαμένο έδαφος. Την ίδια ώρα, όμως, έπρεπε να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την ανάπτυξη για το 2021, εφόσον έχουμε περιορισμένους πόρους και περιορισμένο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα. Έπρεπε, λοιπόν, να στρέψουμε την προσοχή μας στο μονοθέσιο του 2022, αλλιώς θα είχαμε αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία μας την επόμενη σεζόν. Επομένως, στην ερώτηση αν θα θέλαμε να είμαστε καλύτεροι τη φετινή σεζόν, θ’ απαντούσα “ναι”. Όμως, είμαστε ρεαλιστές και γνωρίζαμε πως δε θα μπορούσαμε ν’ ανακάμψουμε σημαντικά με τους περιορισμένους πόρους που έχουμε. Κι έχουμε να θυμόμαστε, ταυτόχρονα, πως η εξέλιξη για φέτος ήταν περιορισμένη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς τους περιορισμούς στους τεχνικούς κανονισμούς, όμως τελικά δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούσαμε απλά να χρησιμοποιήσουμε τα δύο tokens που είχαμε για την εξέλιξη, και αυτό ήταν όλο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Aston Martin είναι μία από τις πολλές ομάδες που, όπως ισχυρίζονται, έχουν δώσει μεγάλη βάση στην εξέλιξη του project για το 2022. Ο κόσμος της Formula 1, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα τεστ δοκιμών το Φεβρουάριο του 2022 για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα (ασφαλή ή μη) για τη δυναμική των ομάδων.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles