spot_img

Coulthard για Perez: «Αν δεν του αρέσει να είναι νούμερο δύο, να φύγει»

Ο πρώην οδηγός της F1, David Coulthard μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον Sergio Perez και τον υποστηρικτικό ρόλο που έχει στη Red Bull στον Max Verstappen.

Στο Grand Prix Βραζιλίας δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους οδηγούς της Red Bull Racing. O Μαξ Φερστάπεν αρνήθηκε κατηγορηματικά να βοηθήσει τον teammate του, Sergio Perez, με τον Μεξικανό να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος για το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας.

Στη Red Bull Racing υποστήριξαν τον Ολλανδό πρωταθλητή, όμως άπαντες στην ομάδα τόνισαν πως θα κάνει ό,τι μπορεί να βοηθήσει τον Perez στη μάχη της 2ης θέσης με τον Charles Leclerc στο πρωτάθλημα. Στον τελικό του Άμπου Ντάμπι δεν είδαμε κάποια βοήθεια από τον Φερστάπεν, με τον οδηγό της Scuderia Ferrari εν τέλει να τερματίζει αυτός 2ος στα τελικά αποτελέσματα.

Η στάση του Πέρεζ φαίνεται να έχει προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς, με τον πρώην οδηγό των Williams, McLaren και Red Bull Racing, David Coulthard, να είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Μεξικανό. Μάλιστα ο Σκοτσέζος πιστεύει πως o 32χρονος χρωστάει την καριέρα του στους «ταύρους».

«Ο Checo ήταν εκτός Formula 1 και κανένας δεν του χτυπούσε την πόρτα. Η Red Bull του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει και ένα μονοθέσιο που είναι ικανό να κερδίσει. Είχε την ευκαιρία του να ανταγωνιστεί τον Φερστάπεν αλλά συνεχώς δεν απέδιδε στο ίδιο επίπεδο. Μερικές φορές το έκανε και θαυμάζω τις νίκες που κατέκτησε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Άμπου Ντάμπι

Επιπλέον ο 51χρονος πιστεύει πως ο Perez πρέπει να αποδεχθεί πως είναι ο νούμερο δύο της ομάδας.

«Αν στον Perez δεν του αρέσει να είναι νούμερο δύο οδηγός, τότε μπορεί να φύγει από τη Red Bull. Αλλά πού θα πάει;».

Ο Coulthard μάλιστα θέλησε να στηρίξει την άποψή του με μία προσωπική του εμπειρία.

«Πριν πάω στη McLaren, μου προσέφεραν θέση στη Ferrari και το συμβόλαιο έλεγε πως αν ήμουν 3ος και ο Michael Schumacher  4ος, τότε έπρεπε να κάνω στην άκρη και να τον αφήσω να περάσει. Δεν ήθελα να υπογράψω ένα συμβόλαιο που έλεγε πως έπρεπε να κάνω στην άκρη συνεχώς και στη McLaren είχα ίσες ευκαιρίες. Μετά ανακάλυψα πως ο Μίκα Χάκινεν ήταν αυτός που έγινε 2 φορές πρωταθλητής, γιατί ήταν πιο γρήγορος και τα άξιζε τα πρωταθλήματα. Ο λόγος που δεχόμουν τις εντολές της ομάδας ήταν γιατί είχα μόνο μία άλλη επιλογή, η οποία ήταν να φύγω. Δεν είχα άλλη ομάδα για να πάω κι έτσι επέλεξα να μείνω εκεί όπου θα μου επιτρεπόταν να αποδώσω όπως ήξερα».

Ο Πέρεζ ολοκλήρωσε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Λεκλέρ. Το 2023 ο τρίτος επίσημος οδηγός της Red Bull Racing θα είναι ο Daniel Ricciardo και σε περίπτωση που οι σχέσεις του Verstappen με τον Perez χειροτερέψουν, τότε ο Αυστραλός είναι πιθανό να τον αντικαταστήσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles