spot_img

Επίσημο: Ο Daniel Ricciardo επιστρέφει στη Red Bull (vid)

Τη μεγάλη του επιστροφή στη Red Bull Racing θα πραγματοποιήσει ο Daniel Ricciardo το 2023, όμως θα απουσιάσει από το grid της Formula 1.

Έπειτα από δύο απογοητευτικές σεζόν στη McLaren, o Daniel Ricciardo έχασε τη θέση του στη βρετανική ομάδα, με τον συμπατριώτη του, Oscar Piastri να τον αντικαθιστά. Ο 33χρονος έμεινε δίχως cockpit για το 2023 στη Formula 1, με τις επιλογές του να είναι ελάχιστες.

Ο Ricciardo βλέποντας τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, πήρε την ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση να μείνει εκτός grid για μία σεζόν, με στόχο το 2024. Στο πλαίσιο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι έγινε γνωστό πως θα επιστρέψει στη Red Bull Racing δίχως όμως να έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Μόλις τρεις ημέρες μετά το φινάλε της σεζόν, ο η αυστριακή ομάδα ανακοίνωσε πως ο Ρικάρντο θα επιστρέψει «σπιτι» το 2023. Ο Αυστραλός θα είναι ο επίσημος τρίτος οδηγός της ομάδας, ενώ θα εκτελέσει χρέη δοκιμών στην πίστα και στον προσομοιωτή. Έχοντας έναν οδηγό με την εμπειρία του, η εξωαγωνιστική δουλειά της αυστριακής ομάδας μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά και ως αποτέλεσμα η ζωή των Max Verstappen και Sergio Perez θα γίνει πιο εύκολη. Επιπλέον ο «Honey Badger» θα πάρει μέρος και σε διάφορες εμπορικές και διαφημιστικές καμπάνιες της ομάδας.

Ο Ricciardo δήλωσε για την επιστροφή του στην RBR.

«Το χαμόγελό μου τα λέει όλα, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω σπίτι μου στη Red Bull Racing ως ο τρίτος της οδηγός. Έχω ήδη πολλές όμορφες αναμνήσεις και το καλωσόρισμα της επιστροφής μου στην ομάδα από τον Κρίστιαν Χόρνερ, τον Δρ. Μάρκο και την υπόλοιπη ομάδα είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα. Ανυπομονώ να είμαι με την ομάδα και να τη στηρίξω με δουλειά στον προσομοιωτή, σε δοκιμές και εμπορικές δραστηριότητες. Πάμε».

Ο Ricciardo οδήγησε για τη Red Bull Racing από το 2014 έως το 2018, έχοντας πάρει προαγωγή από την Toro Rosso (νυν Scuderia AlphaTauri). O Αυστραλός κατέκτησε 7 νίκες και τρεις pole position με τους «ταύρους».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles