spot_img

Δεν γνωρίζει την πλήρη δυναμική της η Ferrari

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, πιστεύει πως θα πάρει αρκετό χρόνο στην ομάδα να ανακαλύψει τη πλήρη δυναμική της.

Το ιταλικό εργοστάσιο κατά την χειμερινή περίοδο ανέπτυξε ένα καινούριο πλάνο, με στόχο να επικεντρωθεί στις αδυναμίες της προηγούμενης σεζόν. Το πλάνο αυτό, αν και είναι ακόμα αρκετά νωρίς στο Πρωτάθλημα, δείχνει εν μέρει ικανοποιητικό. Παρ’ όλα αυτά, στην Ferrari αναζητούν κάτι περισσότερο από τις αναβαθμίσεις που πρόσφερε το εργοστάσιο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τώρα, ο Mekies μίλησε για την έως τώρα πρόοδο στην απόδοση της SF21 και το τι περιμένουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Προσδιόρισε το πότε θα έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους και το που εστιάζει η ομάδα στον εντοπισμό της δυναμικής της.

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία και πληροφορίες εντός πίστας που πρέπει να συλλέξουμε και οι συνθήκες στο Μπαχρέιν δεν μας το επέτρεψαν. Οι διαφορές θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της ημέρας είχαν μεγάλη απόκλιση. Αν και μπορούμε να προσδιορίσουμε την απόδοσή μας με ακρίβεια, το σημαντικό είναι το πώς αυτή συγκρίνεται με την απόδοση των υπολοίπων. Ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, είναι να αναλύσουμε τις κατατακτήριες. Επομένως, θα χρειαστούμε μερικά αγωνιστικά τριήμερα ακόμα, ώστε να είμαστε σίγουροι για τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και αναφέρουμε πίσω στο εργοστάσιο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με ανάλυση της Αεροδυναμικής στην F1.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής Mattia Binotto τόνισε πως ακόμα είναι δύσκολο να διακρίνουν κατά πόσο αυτή η πρόοδος οφείλεται στον νέο κινητήρα ή στην αεροδυναμική.

Σίγουρα η νέα κινητήρια μονάδα έχει βελτιωθεί και χαίρομαι που παρατηρείται πρόοδος σε Sauber και Haas. Γενικά έχουμε βελτιωθεί σε πολλούς τομείς και είναι σημαντικό που καταφέραμε να συνδυάσουμε κατάλληλα και τον αεροδυναμικό σχεδιασμό. Στον κινητήρα κάναμε όσες αναβαθμίσεις ήταν δυνατό, οπότε θεωρώ έχουμε ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πακέτο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το μεγάλο τεστ για την ομάδα θα είναι επί ιταλικού εδάφους στο GP Imola, στις 16 με 18 Απριλίου.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles