spot_img

Δεν στοχεύει σε Πρωτάθλημα η McLaren

Ο CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, δεν πιστεύει πως η ομάδα του είναι ακόμη σε θέση να κατακτήσει το Πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Woking έκανε ποδαρικό στο 2021 και παρουσίασε πρώτη το μονοθέσιό της. Η MCL35M αποτελεί εξέλιξη του μονοθεσίου του 2020 και είναι το πρώτο μονοθέσιο που φορά κινητήρες Mercedes. Η βρετανική ομάδα επιστρέφει στις κινητήριες μονάδες των Γερμανών για πρώτη φορά από το 2014. Από το 2015 έως το 2017 χρησιμοποιούσε κινητήρες Honda, ενώ για την επόμενη τριετία κινητήρες της Renault.

Διαβάστε την Τεχνική Ανάλυσή μας για την McLaren MCL35M

Η νέα σεζόν αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση με την εφαρμογή του Budget Cap και των περιορισμών χρήσης αεροδυναμικής σήραγγας και CFD. Το 2020 κατετάγη στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του Brown.

Αυτό που ελπίζουμε είναι να μειώσουμε την διαφορά από την Mercedes, την οποία περιμένουμε να είναι και πάλι η ταχύτερη στο 2021. Οι ομάδες μεταξύ μας θα είναι πολύ κοντά. Το να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα δεν είναι ρεαλιστικός στόχος μας. Οι κανονισμοί δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα οπότε αναμένουμε μια παρόμοια εικόνα με το 2020. Αναμένουμε όμως το grid να έρθει πιο κοντά σε απόδοση. Πέρυσι πήγαμε στο Άμπου Ντάμπι και μπορούσαμε να τερματίσουμε 3οι, 4οι ή 5οι. Φέτος αναμένω να είναι πιο κλειστή η μάχη. Θα έχουμε τέτοιο ανταγωνισμό που δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #39 με ανάλυση της McLaren MCL35M.

Στη συνέχεια, ο Brown αναφέρθηκε στον λόγο που η ομάδα του άλλαξε σε κινητήρες Mercedes για το 2021. Τονίζει την σημασία που έχει για το μακροπρόθεσμο σχέδιο της ομάδας και εμπλέκει και τις βλέψεις της FiA.

Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος. Θέλαμε να έχουμε τον κινητήρα Πρωταθλητή στο πίσω μέρος του μονοθεσίου μας. Είναι προφανώς ο πιο ανταγωνιστικός από τους διαθέσιμους. Πλέον, με τους υπάρχοντες κανονισμούς έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με την εργοστασιακή ομάδα. Έχουμε πίστη στην Mercedes. Επιπλέον και η επίβλεψη της FiA και ο τρόπος με τον οποίο διασφαλίζει την τήρηση των κανονισμών και το πώς χρησιμοποιεί η κάθε ομάδα τους κινητήρες, είναι εξαιρετική. Είμαστε πεπεισμένοι πως με τους κινητήρες της Mercedes θα βρεθούμε σε θέση ώστε να κερδίσουμε μελλοντικά αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει η McLaren να δει την πρώτη της νίκη μετά το 2012 και το GP Βραζιλίας; Θα καταφέρει να διατηρήσει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών;

Δείτε το GP Γαλλίας, τον Pre-Season αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles