spot_img

Δεν θα «πέσουν κεφάλια» στη Ferrari

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε πως δε θέλει η ιταλική ομάδα να εφαρμόσει παραδοσιακές τακτικές και να αντικαταστήσει πρόσωπα, στην προσπάθειά της να βελτιώσει τις επιδόσεις της.

Η Ferrari επέστρεψε στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος το 2022 στη Formula 1, με την εισαγωγή νέων τεχνικών κανονισμών στο άθλημα. Ωστόσο, το κλίμα στις τάξεις της ιταλικής ομάδας δεν είναι το καλύτερο, εφόσον σε πολλούς αγώνες δεν πήρε τα αποτελέσματα που διεκδικούσε βάση απόδοσης. Τη φετινή σεζόν η Scuderia έχει 4 νίκες, παρόλο που το αντίστοιχο νούμερο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Δε θα ήταν υπερβολή ο ισχυρισμός πως θα μπορούσε η Ferrari να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών, ωστόσο τα προβλήματα αξιοπιστίας, αλλά και τα λάθη σε επίπεδο στρατηγικής και λιγότερο των οδηγών.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1 και την ανάλυση του GP Ιταλίας. Βρείτε το link εδώ.

Τα φετινά συμβάντα εντός πίστας για την ιταλική ομάδα έχουν φέρει δυσαρέσκεια στους φιλάθλους της, ενώ ακούγεται η ανάγκη να προκύψουν αλλαγές σε πρόσωπα στο εσωτερικό της ομάδας, ιδιαίτερα στο τμήμα της στρατηγικής. Αυτές, εξάλλου, ήταν γνώριμες τακτικές για τη Ferrari τις παλαιότερες χρονιές. Ωστόσο, η άποψη που επικρατεί, πλέον, στο εσωτερικό της Scuderia είναι πως χρειάζεται η σταθερότητα για να επιστρέψει στους Παγκόσμιους Τίτλους. Αυτό πιστεύει και ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto.

«Δε χρειάζεται να αλλάξουμε πρόσωπα, όμως σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε, ο τρόπος με τον οποίο ακολουθούμε μία διαδικασία για να λάβουμε αποφάσεις, χρειάζονται αλλαγές. Πρέπει να προσθέσουμε αξία, ίσως επίσης κάποια πρόσωπα. Το να αλλάξουμε πρόσωπα, όμως, δεν είναι ένα μονοπάτι που θέλω να διαβώ, αυτός ήταν ένας παλαιός τρόπος για να προσεγγίζουμε ζητήματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Η Ferrari έχει επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Formula 1, κυρίως χάρη στο φετινό της μονοθέσιο, την F1-75. Μόνο μετά την καλοκαιρινή διακοπή φαίνεται να υστερεί ιδιαίτερα σε ρυθμό απέναντι στην RB18. Σε σύγκριση με το 2021, τα νούμερα της ομάδας γενικότερα, αλλά και των οδηγών ειδικότερα, είναι πολύ καλύτερα. Ο Carlos Sainz ήδη έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή σε πόντους στην καριέρα του τη φετινή σεζόν, ενώ ο Charles Leclerc ήδη ξεπέρασε το δικό του προσωπικό ρεκόρ σε pole positions σε μία σεζόν, έχοντας 8.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα τα οποία αποτελούν ολέθρια λάθη από τη μεριά της Ferrari. Τα προβλήματα αξιοπιστίας είναι κάτι που συμβαίνουν πολλές χρονιές στη Formula 1, όμως τα λάθη της στρατηγικής, τα οποία έχουν κοστίσει πολλούς πόντους, ακόμα και νίκες, είναι κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες ομάδες.

Δείτε το δεύτερο μέρος της σειράς μας στο F1 Manager 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles