spot_img

Ο Alonso δωροδόκησε μηχανικούς της McLaren για να τον στηρίζουν

Ο πρώην μηχανικός της McLaren, Marc Priestley, αποκάλυψε πως ο Fernando Alonso έδινε καφέ φακέλους με χρήματα στους μηχανικούς, ώστε να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση σε σύγκριση με το Lewis Hamilton.

Ο Lewis Hamilton έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2007, έχοντας ως teammate το Fernando Alonso στη McLaren, ο οποίος μετρούσε ήδη δύο Πρωταθλήματα οδηγών. Η γενικότερη προσδοκία ήταν πως ο Ισπανός θα ήταν ο νούμερο 1 οδηγός και ο Hamilton θα είχε χαμηλότερη προτεραιότητα εντός πίστας. Αυτό αποδείχθηκε πως δεν ίσχυε μετά από λίγους αγώνες, με τις εντάσεις μεταξύ τους να μη λείπουν.

Οι σχέσεις των δύο έγιναν ιδιαίτερα τεταμένες στις κατατακτήριες του GP Ουγγαρίας, με τον Alonso να σταματά σκόπιμα στα pit, ώστε να εμποδίσει την προσπάθεια του teammate του. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως οι «βρώμικες τακτικές» δεν περιορίστηκαν μόνο στην πίστα.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1 και την ανάλυση του GP Ιταλίας. Βρείτε το link εδώ.

Σε ένα podcast του καναλιού PitStop στο YouTube, ένα πρώην μηχανικός της McLaren, ο Marc Priestley αποκάλυψε έναν ιδιαίτερο τρόπο του Alonso στην προσπάθειά του να έχει τον έλεγχο εντός της ομάδας.

«Μία από τις τακτικές του Fernando (Alonso) είναι το να προσπαθεί να στρέψει όλη την ομάδα στη δική του μεριά στο γκαράζ. Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο. Υπήρχε μία στιγμή το 2007 όταν είχαμε και τους δύο στην ομάδα (Alonso & Hamilton). Τότε όταν είχα φτάσει στην πίστα σε έναν αγώνα, ο manager του Fernando ή ο προπονητής του μοίραζε μικρούς καφέ φακέλους γεμάτους με χρήματα σε οποιονδήποτε δε βρισκόταν στο μονοθέσιο του Lewis (Hamilton). Συνεπώς, η ομάδα του, η ομάδα υποστήριξης, εγώ που διηύθυνα την ομάδα του εφεδρικού μονοθεσίου, όλοι πήραμε μικρούς καφέ φακέλους και θυμάμαι να τον ανοίγω και υπήρχαν μέσα 1.500 ευρώ ή κάτι τέτοιο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Η ενέργεια αυτή έγινε σύντομα αντιληπτή από τα ανώτερα άτομα της McLaren και τα λεφτά αποφασίστηκε να δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο πρώην μηχανικός της McLaren αναφέρθηκε στη διαφορετική νοοτροπία των Alonso και Hamilton.

«Από τη μία θα μπορούσες να πεις πως ήταν μία έξυπνη τακτική. Στο τέλος, όμως, η ομάδα προφανώς το ανακάλυψε και μας ανάγκασε να δωρίσουμε ολόκληρο το ποσό σε φιλανθρωπίες. Αυτό ήταν πολύ καλό, όμως αποτελούσε μία ένδειξη για τις δύο διαφορετικές νοοτροπίες. Ο Lewis (Hamilton) έκανε διαφορετικά πράγματα, έπαιζε παιχνίδια με τα media. Και οι δύο έκαναν άλλα πράγματα σωστά, άλλα λάθος. Κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος, όμως ο τρόπος που κινούνταν σχετικά με τη στρατηγική τους για να είναι οι καλύτεροι οδηγοί στη Formula 1 ήταν διαφορετική. Αμφότεροι πέτυχαν καταπληκτικά αποτελέσματα με το δικό τους διαφορετικό τρόπο, όμως είχαν πολύ διαφορετική προσέγγιση».

Η κόντρα ανάμεσα στο Hamilton και τον Alonso κράτησε μόλις μία χρονιά, με τον Ισπανό να επιστρέφει στη Renault το 2008. Οι δύο τους βρίσκονται ακόμα στη Formula 1 με πολλά χρόνια εμπειρίας και έχουν λίγο καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Πρόσφατα συγκρούστηκαν στο GP Βελγίου, όμως και οι δύο παραδέχθηκαν σύντομα τα λάθη τους και έλυσαν την όποια παρεξήγηση.

Δείτε το πρώτο μέρος της σειράς μας στο F1 Manager 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles