spot_img

Διορία από τους δικηγόρους του Massa στην FIA για το πρωτάθλημα του 2008

Δεν παρατάει την υπόθεση του 2008 ο Felipe Massa και οι δικηγόροι του, καθώς στέλνουν νέα επιστολή προς την FIA, η οποία θα είναι και η τελευταία.

Μία νέα, τελευταία διορία έδωσε στην FIA και τη Formula 1 η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τον Felipe Massa. Εντός αυτού του νέου χρονικού ορίου, καλεί τους δύο οργανισμούς να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους σχετικά με όσα έγιναν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008.

Τα παραπάνω αφορούν στο σκάνδαλο «Crashgate», που αφορούσε το ηθελημένο ατύχημα του Nelson Piquet Jr. στο Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008. Ένα ατύχημα που άλλαξε τη ροή του αγώνα υπέρ του έτερου οδηγού της Renault, Fernando Alonso, και είχε ενορχηστρωθεί από την τότε διοίκηση της ομάδας – τον επικεφαλής Flavio Briatore και τον τεχνικό διευθυντή Pat Symonds.

Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με πολυετείς αποκλεισμούς από το σπορ, η καριέρα του Piquet καταστράφηκε αλλά δεν άλλαξε τίποτα σχετικά με τα αποτελέσματα εκείνου του αγώνα, που είχε αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια του Massa να κατακτήσει τον τίτλο.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, την οποία με νέες του δηλώσεις ο Bernie Ecclestone που είχε το 2008 τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ δεν μπορεί να θυμηθεί (!), αποκάλυψε πως τόσο εκείνος όσο και ο τότε πρόεδρος της FIA, Max Mosley, γνώριζαν τι είχε συμβεί πριν το τέλος εκείνης της σεζόν. Και δεν ανέλαβαν δράση, για να μην πλήξουν το σπορ.

Σύμφωνα με τον Massa, εκείνος ο αγώνας θα έπρεπε να ακυρωθεί κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η συνολική βαθμολογική συγκομιδή στο τέλος της σεζόν θα τον έβρισκε πρωταθλητή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA, το περιθώριο ένστασης ολοκληρώνεται 14 ημέρες μετά τον τελευταίο αγώνα και 4 πριν την απονομή των βραβείων της Ομοσπονδίας για την εκάστοτε σεζόν.

Παρότι λοιπόν οι πιθανότητες δείχνουν εναντίον του σε ότι αφορά σε εκείνο τον τίτλο, ο Massa προχώρησε σε πολύμηνη προετοιμασία με τη νομική του ομάδα και ετοιμάζεται για δικαστικό αγώνα που αποσκοπεί σε ηθική αλλά και οικονομική αποζημίωση.

Περισσότερα σχετικά, είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Μάσα, Bernando Vania.

«Η FIA και η FOM ολοκληρώνουν εσωτερικές έρευνες και ζήτησαν μία τελευταία επέκταση του χρονικού περιθωρίου που έχουμε δώσει. Από τις 12 Οκτωβρίου, το deadline να μεταφερθεί στις 15 Νοεμβρίου. Συμφωνήσαμε, διότι αν οι νέες διοικήσεις αντιμετωπίσουν το ζήτημα καλή τη πίστει, θα φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα που φτάσαμε εμείς και τόσοι άλλοι ανά τον κόσμο. Θα θέλαμε να μάθουμε ποια είναι η θέση της νέας διοίκησης της Formula 1 στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και την αδικία έναντι του Felipe Massa».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord 

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles