spot_img

H Andretti απέκτησε ένα σοβαρό πρόβλημα

Καθόλου θετικά δεν είναι τα νέα για την Andretti καθώς από το πουθενά έχει προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια εισόδου της στην F1.

Η Andretti Global πήρε έγκριση από την FIA ώστε να γίνει η ενδέκατη ομάδα της Formula 1, όμως μέχρι να συμβεί αυτό θα περάσει αρκετός καιρός. Απέναντί της έχει την FOM και τον CEO του σπορ, Stefano Domenicali, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν χρειάζεται επέκταση του grid, ουσιαστικά παίρνοντας το μέρος εκείνων που τρέχουν ήδη στο σπορ και δεν θέλουν να μοιραστούν τα έσοδα.

Γνωρίζουμε από την αρχή της σεζόν, πως η Andretti έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τη Geneal Motors (μέσω της Cadillac), ώστε να ενισχύσει τις πιθανότητες ένταξής της στην F1. Επιπλέον, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Mario Andretti, είχε αποκαλύψει πως Andretti Global και Alpine έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για παροχή κινητήρων. Ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής των Γάλλων, Bruno Famin, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια.

«Είχαμε ένα προσύμφωνο με την Andretti το οποίο δεν ισχύει σήμερα διότι υποτίθεται πως θα είχαν πάρει την έγκριση εισόδου στη Formula 1 πριν τη λήξη του. Αυτό σημαίνει πως αν πρέπει να κάνουμε κάτι με την Andretti, τότε πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα κανονικό, πλήρες συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την Andretti».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 Με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ.

To προσύμφωνο με την Andretti έληξε πριν μερικούς μήνες και ο Φαμέν τόνισε πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση, δεν υπάρχει ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης.

«Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε κάτι για να συζητάμε για συμβόλαια, χρειαζόμαστε μια απόφαση από τη Formula 1 πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση με την Andretti».

Τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος σχετικά με τα «θέλω» της Formula 1 και των ομάδων σχετικά με την ένταξη μιας ακόμη ομάδας. Ο Famin, εξήγησε το πώς έχει η κατάσταση.

«Δεν έχουμε τίποτα ενάντια σε μια 11η ομάδα αν προσφέρει επιπλέον αξία στην επιχείρηση που ονομάζεται Formula 1. Είναι στο χέρι της F1 να κρίνει τι μπορεί να προσφέρει η Andretti και αν κρίνει πως η αξία είναι μεγάλη, τότε εμείς θα είμαστε χαρούμενοι. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να εισέλθει μια ομάδα και ξαφνικά να μειωθεί η αξία των ομάδων».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles