spot_img

Δοκιμές Μπαχρέιν 2η Μέρα: Ο Sainz εντυπωσίασε με την SF-24

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός τη δεύτερη ημέρα στις δοκιμές του Μπαχρέιν, δείχνοντας πως η Scuderia Ferrari έχει προσεγγίσει τη φετινή σεζόν με σοβαρότητα.

Η δράση συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Μπαχρέιν με ομάδες και οδηγούς να διανύουν 8 ακόμη ώρες δράσης. Το σημερινό πρόγραμμα διεξήχθη μετ’ εμποδίων, καθώς ένα καπάκι φρεατίου αποκολλήθηκε πριν τη στροφή 10 και προκάλεσε πρόωρη διακοπή της πρωινής διαδικασίας.

Αποφασίστηκε όμως να επεκταθεί η διάρκεια του απογευματινού σκέλους κατά μία ώρα, ώστε η απώλεια χρόνου στην πίστα να είναι ελάχιστη. Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία άλλη διακοπή, με τη Διεύθυνση Αγώνα της Formula 1 να κάνει και προσομοίωση καθεστώτος Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Ταχύτερος οδηγός μετά τη δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα πίεσε σήμερα και κατέβασε κατά πολύ τα χρονόμετρα. Ο Ισπανός έχοντας τη μαλακή C4 γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:29,921 και ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε κάτω από το 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Η Ferrari SF-24 έδειξε πολύ θετικά σημάδια ταχύτητας στα χέρια των Charles Leclerc και Carlos Sainz. Συνολικά οι δύο της οδηγοί σημείωσαν 138 γύρους τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Στη 2η θέση ήταν ο Sergio Perez με τη Red Bull RB20 έχοντας 129 γύρους. O Μεξικανός είχε όλη την ημέρα στη διάθεσή του και με τη C3 γόμα ελαστικών ήταν 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Σάινθ. Το μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας δείχνει να «κινείται σε ράγες», με τη το φετινό σχεδιασμό να λειτουργεί όπως υπολόγισαν οι μηχανικοί της.

Στην 3η θέση ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG, ο οποίος ήταν 1,1 δευτερόλεπτα μακριά από τον Sainz. Ο Βρετανός έκανε ταχύτερη επίδοση με τη C3 γόμα ελαστικών, με την W15 να δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο από το προηγούμενο. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε όλη την ημέρα για τα «ασημί βέλη» του και συμπλήρωσε 123 γύρους δίχως πρόβλημα.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 


Ο Lando Norris ήταν στην 4η θέση για λογαριασμό της McLaren Racing, η οποία δεν είχε καθαρή μέρα. Η κόκκινη σημαία στο πρωινό σκέλος σε συνδυασμό με ορισμένα τεχνικά προβλήματα την περιόρισαν σε μόλις 87 γύρους στη δεύτερη ημέρα δοκιμών. Το θετικό για τη βρετανική ομάδα είναι πως η MCL38 δείχνει να είναι ένα γρήγορο μονοθέσιο και θα παλεύει για τις μπροστά θέσεις του grid.

Ο Daniel Ricciardo βρέθηκε στην 5η θέση με την RB γράφοντας ταχύτερο χρόνο με τη C4 γόμα ελαστικών. Η επίδοσή του δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως η ομάδα του σύλλεξε δεδομένα 128 γύρων από τους οδηγούς της.

Ο Charles Leclerc ήταν 6ος με τη δεύτερη SF-24 ενώ ο Lance Stroll βρέθηκε στην 7η θέση. Η Aston Martin δεν είχε ηχηρή παρουσία τη δεύτερη ημέρα στο Σακχίρ και δεν κυνήγησε χρόνους, ούτε με τον Καναδό, ούτε με τον Fernando Alonso.

Ο Esteban Ocon της Alpine ήταν στην 8η θέση, με τη γαλλική ομάδα να πιέζει λίγο παραπάνω στην τελευταία ώρα της ημέρας. Ο Γάλλος να είχε γεμάτη μπαταρία μετά το τέλος της ταχύτερης προσπάθειάς του και η διαφορά του από την κορυφή ήταν 2,1 δευτερόλεπτα.

Ο Valtteri Bottas για τηv Kick Sauber ήταν στην 9η θέση της κατάταξης με τον Φινλανδό να σημειώνει στην απογευματινή περίοδο 97 γύρους. Ο Oscar Piastri ήταν 10ος με καλύτερη επίδοση το 1:32,328.

Η ομάδα που δεν ασχολήθηκε ποτέ με γρήγορες προσπάθειες, ούτε θέλησε να μας δείξει δείγματα ταχύτητας ήταν και πάλι η Haas. Ο Kevin Magnussen ήταν 6,6 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή και πήρε τη 15η θέση. Συνολικά η αμερικανική ομάδα έκανε 124 γύρους τη δεύτερη ημέρα στο Μπαχρέιν.

Αποτελέσματα Δοκιμές Μπαχρέιν 2η Ημέρα

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles