spot_img

Δοκιμές Μπαχρέιν 3η Ημέρα – Ο Leclerc έδωσε ακόμη μια πρωτιά στη Ferrari

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις Δοκιμές του Μπαχρέιν για την 3η ημέρα, έχοντας ως πίσω του τον George Russell της Mercedes-AMG.

Δοκιμές τέλος για τη Formula 1 και ώρα να ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν. Το τριήμερο τεστ στο Μπαχρέιν είναι επίσημα στο παρελθόν, με ομάδες και οδηγούς να έχουν πλέον μπροστά τους 5 ημέρες ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα ενόψει Grand Prix Μπαχρέιν.

Η τελευταία ημέρα ολοκληρώθηκε με μία –ευτυχώς– κόκκινη σημαία, με τους οδηγούς να ολοκληρώνουν τα γεμάτα προγράμματά τους. Μπορεί να μην είδαμε τις προσομοιώσεις κατατακτηρίων που θέλαμε, όμως πήραμε μια εικόνα για το τι περιμένουμε να δούμε την επόμενη εβδομάδα.

Ταχύτερος οδηγός την τρίτη  ημέρα στο Μπαχρέιν ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος με τη μαλακή C4 γόμα ελαστικών έγραψε το 1:30,322 και συμπλήρωσε συνολικά 74 γύρους. Ο χρόνος του δεν ήταν ταχύτερος από του Carlos Sainz τη δεύτερη ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι η Ferrari κρύβεται. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο ρυθμός αγώνα της ιταλικής ομάδας, ο οποίος είναι πολύ ανταγωνιστικός και ενθαρρυντικός.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο George Russell της Mercedes-AMG. O Βρετανός έκανε χρόνο με τη C4 γόμα ελαστικών επίσης και ήταν μόλις 46 χιλιοστά πίσω από τον Λεκλέρ. Η Mercedes παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη νέα σεζόν, καθώς ακολούθησε ένα πολύ ασυνήθιστο πρόγραμμα σε σχέση με τους αντιπάλους της. Συνολικά η ομάδα του Μπράκλεϊ κάλυψε 116 γύρους την τελευταία ημέρα.

Τρίτος ήταν ο Guanyu Zhou της Kick Sauber. O Κινέζος ήταν μόλις τρία δέκατα μακριά από την κορυφή έχοντας επίσης τη C4 γόμα ελαστικών. Η επίδοσή του ήρθε στο τέλος της διαδικασίας και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη από την ελβετική ομάδα.

Στην 4η θέση της ημέρας βρέθηκε ο Max Verstappen με τη Red Bull RB20. O παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε 66 γύρους με τον ταχύτερό του να είναι το 1:30,755. Το σημαντικό είναι πως η επίδοση αυτή έγινε με ένα γύρο χρησιμοποιημένη γόμα ελαστικών. Το γυρολόγιό του ήταν πολύ ανταγωνιστικό και για πολλούς η Red Bull Racing παραμένει η ταχύτερη ομάδα.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Yuki Tsunoda με την RB να δείχνει δείγματα ταχύτητας στο τέλος της ημέρας. Μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου τον χώρισαν από τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, η οποία ήταν πολύ παραγωγική για την ομάδα που μέχρι πρότινος λεγόταν Scuderia AlphaTauri.

Προσομοίωση κατατακτηρίων έκανε και ο Alex Albon, ο οποίος βρέθηκε στην 6η θέση. Ο οδηγός της Williams ήταν ο μοναδικός που οδήγησε όλη την ημέρα και σημείωσε συνολικά 121 γύρους.

Πίσω του ήταν ο Oscar Piastri της McLaren, o οποίος είχε μία γεμάτη μέρα με 91 γύρους, που περιλάμβανε προσομοίωση αγώνα. Ο Αυστραλός ήταν 0,7 δευτ. μακριά από την κορυφή έχοντας έναν πολύ καλό και σταθερό γύρο. Ακολούθησε ο Fernando Alonso, ο οποίος είχε ένα εντυπωσιακό stint προσομοίωσης αγώνα, το οποίο ήταν λίγο πιο αργό από του Verstappen με την ίδια γόμα ελαστικών. Την πρώτη 10άδα στα αποτελέσματα έκλεισαν οι Carlos Sainz και Sergio Perez.

Θετική ήταν η μέρα για τη Haas, καθώς είδαμε το πρώτο δείγμα δυναμικής της VF-24. O Nico Hulkenberg ήταν στην 11η θέση, έχοντας επίσης ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε προσομοίωση αγώνα και κατατακτηρίων.

Τελευταία ομάδα σε δυναμική την τελευταία ημέρα ήταν η Alpine. O Pierre Gasly πήρε τη 15η θέση στην κατάταξη με το 1:31,149, ωστόσο όπως και τις προηγούμενες ημέρες η γαλλική ομάδα δεν κυνήγησε χρόνους. Οι προσομοιώσεις αγώνα της ήταν ικανοποιητικές, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η προσθήκη περισσότερου μπλε χρώματος στο ρύγχος της A524.

Τώρα, οι ομάδες θα μελετήσουν ενδελεχώς όλα τα δεδομένα που σύλλεξαν ώστε να κάνουν τα μονοθέσιά τους ταχύτερα ενόψει της πρεμιέρας στο Μπαχρέιν το τριήμερο 29/2 με 2/3. Παράλληλα θα χαράξουν την πορεία των αναβαθμίσεων για τη φετινή σεζόν.

Αποτελέσματα Δοκιμών Μπαχρέιν Ημέρα 3η

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles