spot_img

O Leclerc διστάζει να κάνει προβλέψεις για τη νέα σεζόν

Ο Charles Leclerc θέλησε να κάνει την… πάπια και δεν έκανε προβλέψεις μαζί μας ποιες είναι οι πιθανότητες της Scuderia Ferrari στο 2024.

Μία από τις ομάδες που κέντρισαν το ενδιαφέρον στις φετινές χειμερινές δοκιμές της Formula 1 στο Μπαχρέιν είναι αν αμφίβολα η Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα θέλει να βελτιώσει την απόδοσή της και να αντιστρέψει το κακό 2023.

Ο Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός τη δεύτερη ημέρα δοκιμών και ο Charles Leclerc την τρίτη ημέρα δοκιμών στο Σακχίρ. Η SF-24 δείχνει να πατά καλά στην πίστα και αυτό δίνει έναν αέρα αισιοδοξίας στην ιταλική ομάδα.

Ο Μονεγάσκος εμφανίστηκε ικανοποιημένος σχετικά με τη βελτίωση που υπάρχει στη συμπεριφορά και την απόδοση του μονοθεσίου της Ferrari, αναγνώρισε όμως ότι είναι δύσκολο να αντιληφθούν στην ιταλική ομάδα σε τι θέση βρίσκονται απέναντι στους ανταγωνιστές τους.

«Ήταν τρεις καλές μέρες. Κάναμε αρκετούς γύρους και αρκετές δοκιμές, κάτι που είναι θετικό. Το μονοθέσιο αντιδρά ακριβώς όπως θέλαμε. Είναι πολύ δύσκολο να διαβάσουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή. Η αίσθηση όμως είναι ότι είμαστε ξεκάθαρα σε καλύτερο σημείο από αυτό στο οποίο βρισκόμασταν στην αρχή πέρυσι. Οπότε πλέον εστιάζουμε πλήρως στον πρώτο αγώνα και ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στην πίστα την επόμενη εβδομάδα».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 


Νωρίτερα ο Leclerc είχε μιλήσει στο F1 TV για το νέο μονοθέσιο και τις εντυπώσεις του μέχρι τώρα από το τεστ στο Μπαχρέιν.

«Νιώθω όπως κάθε χρόνο σε χειμερινές δοκιμές. Αυτό σημαίνει πως δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από την απόδοση των μονοθεσίων. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δεν ξέρουμε με πόσα καύσιμα κινούνται οι αντίπαλοί μας. Από πλευράς οδηγησιμότητας, το μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο από πέρυσι. Το 2023 ήταν πολύ δύσκολο να πιέσουμε προς κάποια κατεύθυνση γιατί δεν ξέραμε τι κάνει το μονοθέσιο. Σε μία στροφή το μονοθέσιο θα είχε τρομερή υπερστροφή και στον επόμενο γύρο στην ίδια στροφή πολλή υποστροφή. Φέτος δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχουμε μία βάση. Πιστεύω πως οι βελτιώσεις που κάναμε θα μας βοηθήσουν στις μεγάλες αποστάσεις και στη μείωση της φθοράς ελαστικών».

Παρά τα χαμόγελα και τη θετική πρώτη αίσθηση από τη φετινή σεζόν, ο οδηγός της Ferrari πιστεύει πως μία ομάδα έχει το πάνω χέρι για το ξεκίνημα της σεζόν.

«Μπορώ να πω πως η πρώτη μου αίσθηση είναι πως η Red Bull δυστυχώς παραμένει αρκετά μπροστά μας και έχουν κάνει στις δοκιμές εντυπωσιακούς χρόνους. Αυτή είναι η αίσθησή μου δίχως να βλέπω δεδομένα και χρονόμετρα», ανέφερε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles