spot_img

Δοκιμές Μπαχρέιν Ημέρα 3η: Ταχύτερη η Red Bull, κρυφτό στη Ferrari

Ο Sergio Perez ήταν ο πρωταγωνιστής την τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν για λογαριασμό της Red Bull Racing. 

Χειμερινές δοκιμές τέλος! Ομάδες και οδηγοί ολοκλήρωσαν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιολόγησης των μονοθεσίων σε διάστημα τριών ημερών και πλέον το βλέμμα τους είναι στραμμένο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Formula 1 την επόμενη εβδομάδα.

Ταχύτερος οδηγός της ημέρας και συνολικά των δοκιμών ήταν ο Sergio Perez της Red Bull Racing. O Μεξικανός έκανε το 1:30,305 με τη C4 γόμα ελαστικών και σημείωσε στο τιμόνι της RB19 133 γύρους, πραγματοποιώντας επίσης προσομοίωση αγώνα. Η αυστριακή ομάδα ήταν αυτή που έδειξε να έχει το πάνω χέρι και το φαβορί για να κυριαρχήσει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στη 2η θέση της ημέρας ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα αντέδρασε έπειτα από την κάκιστη Παρασκευή και έδειξε πως είναι στο σωστό δρόμο. Όμως, γνωρίζει πως έχει ακόμη δρόμο για να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή. Μαζί με τον George Russell, πραγματοποίησαν 148 γύρους.

Ο Valtteri Bottas έκανε την έκπληξη και έφερε την Alfa Romeo στην 3η θέση, με χρόνο ο οποίος ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από του Perez. Με 131 γύρους την τελευταία ημέρα, ο Φινλανδός και η ομάδα του πρέπει να είναι χαρούμενοι, καθώς αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα.

Η Scuderia Ferrari είχε μια ιδιαίτερα παραγωγική ημέρα. Οι οδηγοί της βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 5, όμως κανένας εκ των δύο δεν πίεσε στο όριο. Η έμφαση δόθηκε στο ρυθμό αγώνα και μαζί ολοκλήρωσαν 143 γύρους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 με τεχνικές αναλύσεις μονοθεσίων και συζήτηση για τις χειμερινές δοκιμές. 

Η μάχη στο midfield αναμένεται συναρπαστική, με αρκετές ομάδες να είναι υποψήφιες για τον τίτλο του «Best of the Rest». Ο Yuki Tsunoda ήταν στην 6η θέση της ημέρας με έναν πολύ ικανοποιητικό χρόνο. Συνολικά 166 γύροι και πολύτιμα δεδομένα για την ιταλική ομάδα. Άκρως τελευταία ημέρα είχε και η Haas με τον εντυπωσιακό αριθμό των 172 γύρων, ενώ ο Kevin Magnussen ήταν στην 7η θέση της κατάταξης.

Από τον Fernando Alonso περιμέναμε ένα γύρο κατατακτηρίων στο τέλος του απογευματινού σκέλους, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως η Aston Martin επικεντρώθηκε σε προσομοιώσεις αγώνα με τον Ισπανό και τον Felipe Drugovic και συνολικά σύλλεξε δεδομένα 157 γύρων.

Οι Williams και Alpine είχαν μια ιδιαίτερα ήσυχη τελευταία ημέρα δοκιμών. Αμφότερες δεν κυνήγησαν τα χρονόμετρα και έκαναν 136 και 132 γύρους αντίστοιχα.

Η ομάδα που απογοήτευσε ήταν δίχως αμφιβολία η McLaren. Tα προβλήματα στον εμπρός άξονα με τα καλύμματα των τροχών και στα φρένα συνεχίστηκαν στο στρατόπεδο των Βρετανών. Αυτό επηρέασε ιδιαίτερα το πρόγραμμα και για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκανε λιγότερους από 100 γύρους.

Πλέον, οι ομάδες θα κοιτάξουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να εξετάσουν τα χιλιάδες δεδομένα που έχουν, να κάνουν τις προσομοιώσεις τους ώστε να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στο Σακχίρ για το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν.

Αποτελέσματα Δοκιμές Μπαχρέιν Ημέρα 3η

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles