spot_img

Δραματικό και ανατρεπτικό φινάλε στο Νυχτερινό GP Μονακό

Το δεύτερο Νυχτερινό GP Μονακό έμελλε να είναι ένας αγώνας με τεράστιες ανατροπές και έναν μεγάλο νικητή έκπληξη.

Η Κατηγορία Pro-Am μπήκε στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχοντας έναν μοναδικό αγώνα στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου. Η δυσκολότερη πίστα στο καλεντάρι έμελλε να συναρπάσει τους οδηγούς και να τους βάλει στη δυσκολότερη δοκιμασία έως σήμερα. Οι δυσκολίες ξεκίνησαν στις κατατακτήριες, με αρκετούς οδηγούς να μην κάνουν τον καλύτερο χρόνο τους. Όμως, στο Νυχτερινό GP Μονακό είδαμε μια κλειστή μάχη με αρκετές εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο αγώνας ήταν άκρως δραματικός, με τη νίκη να κρίνεται κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Στην έξοδο από την Τ1, ο Πάνος Καραφουλίδης έκανε κίνηση να προσπεράσει τον Θάνο Χουσίδη για την 1η θέση. Οι δύο είχαν επαφή, με τον Χουσίδη να εγκαταλείπει, ενώ η McLaren συνέχισε. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, δίνοντας ποινή στον Καραφουλίδη για το Μονακό και για τον επόμενο αγώνα στο Βέλγιο.

Την όλη κατάσταση εκμεταλλεύτηκε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου. Ο οδηγός της Ferrari πήρε την πρωτοπορία και έφτασε στη πρώτη του νίκη με έναν εκπληκτικό τρόπο. Η νίκη του ήταν εντυπωσιακή, καθώς ξεκίνησε από την 7η θέση και έκανε τον καλύτερο αγώνα του έως σήμερα. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Σχορτσανίτης. Ο οδηγός της Racing Point έκανε έναν πολύ σταθερό αγώνα, κερδίζοντας θέσεις και έφτασε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που τον εκτόξευσε στη βαθμολογία. Το βάθρο έκλεισε ο Στέφανος Βουγιατζής. Ο οδηγός της Haas ήταν εξαιρετικός στον αγώνα, κερδίζοντας στο τέλος πολλές θέσεις. Οι τρεις πρώτοι πανηγύρισαν το πρώτο τους βάθρο στο Πρωτάθλημα της Pro-Am.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #46 για την F1.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Θάνος Κουτσαυλής. Μπορεί ο οδηγός της Red Bull να είχε κακές κατατακτήριες και παραπάνω pit-stop, όμως στο τέλος ήταν τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Εκμεταλλεύτηκε και όλα όσα έγιναν παίρνοντας ένα δυνατό αποτέλεσμα. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Νίκος Ανδριόπουλος στο ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα. Η Mercedes του λειτουργούσε πολύ καλά, κάνοντας έναν πολύ δυνατό αγώνα.

Ο Γιώργος Δαχρετζής στάθηκε άτυχος για ακόμα έναν αγώνα τερματίζοντας μόλις στην 6η θέση. Ένα επιπλέον pit-stop μετά το πρώτο SC του στέρησε το βάθρο, όμως μάζεψε σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Ο Σώζων Πατριώτης έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία, έχοντας εξαιρετικές κατατακτήριες. Ο αγώνας του όμως δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός, όμως βαθμολογήθηκε αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Ο Θοδωρής Θεοδώρου πήρε το δεύτερο συνεχόμενο βαθμολογούμενο αποτέλεσμα του στην Κατηγορία Pro-Am. O Κύπριος οδηγός της Racing Point χαντακώθηκε από την επαφή που έφερε το τελευταίο SC στον αγώνα, όμως η βελτίωση του είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τους αντιπάλους του. Στην 9η θέση έκλεισε εν τέλει ο Καραφουλίδης μετά και τη ποινή που δέχθηκε, παίρνοντας έναν επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο. Τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Γιώργος Τοϊγκούνης με την Alfa Romeo σε έναν αγώνα ο οποίος θα θέλει να ξεπεράσει σύντομα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Κώστας Κατσικάς εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο όμως μαζί με τον πολύ άτυχο Χουσίδη πήραν κατάταξη στις θέσεις 11 και 12. Ακολούθησε ο Ανδρέας Καρίπης με την Alpha Tauri, μπροστά από τον Μαρίνο Κατσαμπούμη στην δεύτερη McLaren, ενώ ο Ρένος Δημητρίου έκλεισε την κατάταξη.

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Σπύρος Σεβαστός, Βενιαμίν Αϊβαζίδης, Σπύρος Γιαννιτσέλης, Δημήτρης Καραντζιάς και Λάζαρος Κιρίτσης.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται την Κυριακή 11 Απριλίου στις 21:00μμ, με την Κατηγορία Pro να επισκέπτεται το θρυλικό Spa-Francorchamps στο GP Βελγίου. Η Κατηγορία Pro-Am επιστρέφει την Τετάρτη 14 Απριλίου, με αγώνα επίσης στην βελγική πίστα.

Δείτε τον εντυπωσιακό αγώνα της Pro-Am στο Μονακό.

Βαθμολογία Οδηγών Κατηγορίας Pro-AmΒαθμολογία Ομάδων Κατηγορίας Pro-Am

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles