spot_img

Δράση, ευτράπελα και δύο διαφορετικοί νικητές στο F1 Greek Mini Series

Οι πρώτοι δύο αγώνες που είδαμε στο F1 Greek Mini Series του Automotonews.gr ήταν ανατρεπτικοί, αλλά με τα προβλήματά τους.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι κατατακτήριες για το GP Μπαχρέιν, με τον Αντώνη Κλιάφα να παίρνει μια τρομερή pole position στην AlphaTauri. Όμως, η εκκίνηση δεν είχε την καλύτερη εξέλιξη. Προβλήματα του server οδήγησαν σε κόκκινη σημαία από τη διοργάνωση.

Ο Κλιάφας, όταν ξεκίνησε εν τέλει ο αγώνας, έκανε κακή εκκίνηση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναγής Δρακάτος με την Williams, παίρνοντας τη πρωτοπορία. Ο αγώνας του εξελισσόταν εξαιρετικά, με τον Νίκο Εμμανουήλ να τον ακολουθεί. Όμως όλα άλλαξαν όταν το Safety Car έκανε την εμφάνισή του. Ο Γιάννης Φιλλιπής είχε επαφή με τον Χρήστο Παπαχρήστο και οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Όταν αποχώρησε το SC είχαμε ένα απίστευτο συμβάν. Το παιχνίδι με ένα σύνηθες πρόβλημα, εμφάνισε το SC στην πίστα. Αυτό εκτόξευσε τους Εμμανουήλ, Γιώργο Μπουρτσάλα και Γιώργο Μαχαίρα στον αέρα, διαλύοντας τα μονοθέσιά τους. Έπειτα, από πρόβλημα του server, το παιχνίδι δεν άφηνε ορισμένα μονοθέσια να βγουν από τα pits.

O Δρακάτος άνοιξε τη διαφορά, αλλά πίσω του είδαμε εξαιρετικές μάχες. Ο Αλέξανδρος Λουκάς έδωσε ρεσιτάλ μαζί με τον Γιώργο Σταματόπουλο για την 2η θέση. Η Alfa Romeo και η Ferrari ήταν συνεχώς δίπλα-δίπλα. Ωστόσο, ο Λουκάς είχε ποινή 3s και είχε το μειονέκτημα. Δεν τα παράτησε όμως και κρατήθηκε μπροστά.

Την ποινή εκμεταλλεύτηκαν οι Δημήτρης Σακκάς με Haas και Κώστας Αναστασάκης με McLaren. Οι δύο οδηγοί κέρδιζαν χρόνο από τους μπροστά τους, με τον οδηγό της Haas να κάνει ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα. Αμφότεροι πέρασαν τον Λουκά μετά τον τερματισμό, λόγω ποινής.

Στην 6η θέση ακολούθησε ο αθόρυβος Νίκος Ανδριόπουλος με την Mercedes. O Χρήστος Παπαχρήστος με την Haas κατάφερε να πάρει την 7η θέση, μένοντας μακριά από μπελάδες. Πίσω είχαμε μια πολύ ωραία μάχη ανάμεσα σε Αλέξανδρο Μεταξάκη και  Γιώργο Δαχρετζή. Οι δυο τους ήταν πολύ κοντά, αλλά η Racing Point τερμάτισε στην 8η θέση. Την 10άδα έκλεισε ο Σώζων Πατριώτης. Μόλις 11 οδηγοί τερμάτισαν, με τον Θάνο Χουσίδη εκτός βαθμών.

Στο GP Καναδά, είχαμε εκκίνηση με τα αντίστροφα αποτελέσματα από το GP Μπαχρέιν. Στην εκκίνηση επικράτησε χάος, με το lag να είναι έντονο. Το παιχνίδι εμφάνιζε Safety Car σε ορισμένους οδηγούς και σε άλλους Virtual Safety Car. Ορισμένοι οδηγοί πήραν και ποινές, οι οποίες αφαιρέθηκαν στα τελικά αποτελέσματα. Από τα προβλήματα lag οδηγήθηκαν σε εγκατάλειψη τρεις οδηγοί, ενώ ο Πατριώτης εγκατέλειψε με ατύχημα στην εκκίνηση.

Διαβάστε επίσης: Ο Leclerc θα διαπρέψει αλλά χρειάζεται υπομονή

Μετά τους πρώτους χαοτικούς γύρους, ο Εμμανουήλ είχε την πρωτοπορία με την McLaren. Δίχως να εκτοξεύεται αυτή τη φορά, ξεκίνησε να ανοίγει τη διαφορά από τους Ανδριόπουλο και Αναστασάκη. Αμφότεροι είχαν κερδίσει 13 και 14 θέσεις. Μεγάλος χαμένος ήταν ο Φιλλιπής που είχε χάσει 12. Ο poleman του Μπαχρέιν, Κλιάφας, είχε έναν κάκιστο αγώνα εγκαταλείποντας από δικά του λάθη στον 9ο γύρο.

Εντυπωσιακή ανάκαμψη έκαναν οι Λουκάς, Σταματόπουλος, Σακκάς και Φιλλιπής. Εφιάλτη πέρναγε ο Παπαχρήστος που επισκέφτηκε τρεις συνεχόμενες φορές τα pit.

O Ζερβουδάκης ήταν ο τελευταίος που μπήκε για αλλαγή ελαστικών και ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις. Μαζί του ήταν ο Αναστασάκης που ήθελε το 1-2 για την McLaren, με τον Εμμανουήλ να ξεμακραίνει. Ο Μαχαίρας είχε εδραιωθεί στην 4η θέση, ενώ έδαφος έχαναν συνεχώς οι Χουσίδης και Μπουρτσάλας. Τo pit-stop του Άλεξ Καλαθαρά με την δεύτερη Renault δεν τον βοήθησε, ρίχνοντας τον εκτός 10άδας, ενώ πάλευε για βάθρο.

Τα όρια της πίστας παραβιάστηκαν από όλους σχεδόν τους οδηγούς. Τα τρία δευτερόλεπτα έπεφταν βροχή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Όμως αυτό δεν σταμάτησε από τον Εμμανουήλ να πάρει τη μεγάλη νίκη στο GP Καναδά. Μετά και την αφαίρεση της λάθος ποινής, ο Αναστασάκης πήρε την 2η θέση, μπροστά από τον Ζερβουδάκη που έκλεισε το βάθρο. Ο Μαχαίρας έμεινε 4ος σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με την Ferrari.

Ο Νίκος Ανδριόπουλος έκλεισε την πρώτη 5άδα των αποτελεσμάτων, παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Στην 6η θέση βρέθηκε τελικά ο Αλέξανδρος Λουκάς, ο οποίος μετά τους πρώτους γύρους, είχε σταθερό ρυθμό. Ο Γιάννης Φιλλιπής ήταν από τους ελάχιστους που δεν πήραν ποινή και δικαιώθηκε. Κάνοντας έναν αλάνθαστο αγώνα, πήρε την 7η θέση, εκμεταλλευόμενος τις ποινές των αντιπάλων του. Ο Γιώργος Σταματόπουλος έκανε εκπληκτικά προσπεράσματα και ένα φοβερό δεύτερο μισό. Η θέση του όμως αδικεί την οδήγηση του.

Στον τελευταίο γύρο είχαμε όμως ένα επικό photo finish. Οι Χουσίδης, Σακκάς και Καλαθαράς βγήκαν δίπλα δίπλα από τη τελευταία στροφή. Πέρασαν ταυτόχρονα τη γραμμή τερματισμού, σε ένα μοναδικό φινάλε στον δεύτερο αγώνα του F1 Greek Mini Series. Την 9η θέση πήρε ο Χουσίδης, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Σακκάς. Συνολικά 15 οδηγοί τερμάτισαν τον αγώνα.

Μπορείτε να ξαναδείτε τους πρώτους αγώνες του F1 Greek Mini Series στο παρακάτω βίντεο. Ακολουθούν πιο κάτω οι βαθμολογίες Οδηγών και Ομάδων.

F1 Greek Mini SeriesF1 Greek Mini Series

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles