spot_img

Ducati: «Έτοιμοι να μας αντιγράψουν οι αντίπαλοι μας»

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ducati, Gigi Dall’Igna, μίλησε για την μοτοσυκλέτα του 2021 και το γεγονός πως οι άλλοι κατασκευαστές θέλουν να τους αντιγράψουν.

Η ιταλική ομάδα έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στο 2021, παίρνοντας δύο βάθρα στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Όμως, δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position του Peco Bagnaia το Σάββατο σε νίκη την Κυριακή. Παράλληλα, οι αναβάτες της αντιμετώπισαν προβλήματα φθοράς ελαστικών, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Jack Miller.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τώρα, ο Dal’Igna μιλά για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στον πρώτο αγώνα και επεκτείνεται στην αεροδυναμική της GP21.

Ο αέρας έκανε ζημιά την Κυριακή. Έχουμε μια μοτοσυκλέτα που είναι ευαίσθητη στις ριπές αέρα λόγω των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών. Δεν είναι δικαιολογία. Το αντίθετο. Σημαίνει ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Ναι, δείχνει καλό αλλά το δοκιμάσαμε μόνο σε μια πίστα. Είναι νωρίς να πούμε αν θα μας δώσει πλεονέκτημα κάπου αλλού. Οι αντίπαλοι παραμονεύουν όμως και, όπως συνέβη στο παρελθόν, είναι έτοιμοι να αντιγράψουν την Ducati. Θα τους πάρει λίγο χρόνο όμως. Και όταν το καταλάβουν και το υλοποιήσουν, εμείς θα έχουμε βρει κάτι άλλο. Έτσι είναι το παιχνίδι. Αλλά για την τελική, νομίζω ότι φτάσαμε το όριό μας. Μια μοτοσυκλέτα MotoGP πρέπει να οδηγείται με ομαλό στυλ. Ο Miller για παράδειγμα δεν είναι βίαιος. Ένας από τους λόγους που ήθελα τον Zarco, ήταν για να δείξω ότι με μερικές αλλαγές στο στυλ μπορείς να πας γρήγορα και με τη δική μας μοτοσυκλέτα. Μου αρέσουν πολύ και οι καινούριοι, ο Marini, ο Bastianini ή ο Bagnaia. Έφεραν φρέσκο αέρα στην ομάδα και το χρειαζόμασταν. Ειδικά για κάποιον γέρο όπως εγώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο δεύτερος αγώνας της σεζόν θα διεξαχθεί στην πίστα του Losail και πάλι. Αυτή την εβδομάδα θα ονομάζεται GP Ντόχα. Οι αντίπαλοι της Ducati θέλουν να την λυγίσουν μετά τον πρώτο αγώνα. Θα τα καταφέρουν;

Ακούστε την εκπομπή του automotonews.gr για το MotoGP με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles