spot_img

e-Prix Καναδά: Πρωταθλητής ο di Grassi – Παρνθενική νίκη για Vergne

Ο Lucas di Grassi είναι ο νέος πρωταθλητής της Formula E στη τρίτη σεζόν του θεσμού, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, με τη Renault να κατακτά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Βραζιλιάνος πήγε στον Καναδά όντας πίσω στη βαθμολογία από τον Buemi. Όμως η νίκη του στον πρώτο αγώνα και ο αποκλεισμός του Ελβετού τον έφεραν στη θέση. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τερματίσει σε μία καλή θέση στον δεύτερο αγώνα και να πάρει τον τίτλο, κάτι το οποίο έκανε.

Στον πρώτο αγώνα, o di Grassi έδωσε σκληρή μάχη με τον Jean Eric Vergne για την νίκη, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Γάλλος της Techeetah πίεσε στα όρια τον Βραζιλιάνο, ο οποίος τελικά πήρε μια μεγάλη νίκη και πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία. Έτσι, τα πράγματα αντιστράφηκαν και ο Buemi ήταν εκείνος που έπρεπε να πιέσει στον 2ο αγώνα.

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Stephane Sarrizin, με τον Γάλλο να ολοκληρώνει ένα ιδανικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Ο Sarrazin, έδωσε σκληρή μάχη με τον Buemi για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, όμως ο Ελβετός παρέμεινε στην 4η θέση.

Όμως, μετά τον αγώνα, οι αγωνοδίκες βρήκαν το ένα από τα δύο του μονοθέσια πιο ελαφρύ απ’όσο έπρεπε και έτσι τον απέκλεισαν από τα αποτελέσματα.

Έτσι, ο di Grassi πήγε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με 18 βαθμούς προβάδισμα.

Στον 2ο αγώνα, ο Rosenqvist είχε πάρει την pole position και μετά την εκκίνηση κρατήθηκε εκεί. Ο di Grassi έχασε δύο θέσεις και έπεσε 7ος, ενώ ο Buemi ήταν 11ος. Όμως, ένα κομμάτι που είχε αποκολληθεί στο πίσω δεξί του ελαστικό, ανάγκασε τους αγωνοδίκες να του βγάλουν μαύρη σημαία με πορτοκαλί κύκλο. Ο Buemi μπήκε στα pit, όμως το κομμάτι είχε ήδη φύγει, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και θέσεις τσάμπα.

Στο δεύτερο μισό, ο Vergne έκανε τη δική του επίθεση στον Rosenqvist και πέρασε στην 1η θέση. Ο Γάλλος της Techeetah δεν απειλήθηκε από εκείνο το σημείο και μετά και πήρε μια μεγάλη νίκη στον τελευταίο αγώνα της τρίτης σεζόν. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Felix Rosenqvist για την Mahindra, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Jose-Maria Lopez για την DS Virgin.

O Lucas di Grassi τερμάτισε στην 7η θέση και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο από τον μεγάλο του αντίπαλο Sebastien Buemi που τερμάτισε εκτός βαθμών.

Ο di Grassi έγινε ο τρίτος διαφορετικός πρωταθλητής στη κατηγορία και ο δεύτερος Βραζιλιάνος μετά τον Nelson Piquet Jr. Η Renault e-Dams κατάκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, δίνοντας έναν λόγο στους Γάλλους να πανηγυρίζουν, παρά την απώλεια του τίτλου των οδηγών.

Αποτελέσματα Αγώνα 2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles