spot_img

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Fiat Chrysler με τη PSA Peugeot

Σε μια ημέρα ύψιστης σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοινώθηκε πως η συγχώνευση Chrysler με Peugeot παίρνει σάρκα και οστά.

Η συμμαχία αυτή θα φέρει κοντά την Ιταλοαμερικάνικη Fiat μαζί με τη γαλλική PSA Peugeot, με τις δύο μεριές να κυριαρχούν στη Βόρεια Αμερική, ενώ από τη μεριά της η PSA είναι το #2 στην Ευρώπη και ταυτόχρονα και οι δύο αναπτύσσονται ραγδαία στην αγορά της Κίνας. Τα συνδυασμένα έσοδα θα ανέλθουν στα 170 δις ευρώ και η παραγωγή αυτοκινήτων θα ανέλθει στα 8.7 εκατομμύρια το χρόνο. Θα είναι μόλις πίσω από τις Toyota, Volkswagen και τη συμμαχία Renault και Nissan.

Όταν η συγχώνευση του 50-50 ολοκληρωθεί, ο CEO της PSA Peugeot, Carlos Tavares θα είναι ο γενικός διευθυντής της νέας εταιρίας, με τον John Elkann να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου, ενώ ο CEO της Fiat Chrysler, Mike Manley θα έχει ρόλο εκτελεστικού διευθυντή.

Το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 11 μέλη, με 5 από κάθε εταιρεία και τον Carlos Tavares ο οποίος θα είναι για 5 χρόνια ο CEO.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τον τομέα της έρευνας και εξέλιξης, με έμφαση στην ηλεκτρική ενέργεια και την αυτόνομη οδήγηση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles