spot_img

Wolff: «Ενάντια στο DNA της F1 τα αντίστροφα grid»

Ο Toto Wolff αποκάλυψε πως η Mercedes στάθηκε ενάντια σε φορμάτ αγώνων με αντίστροφο grid σε κατατακτήριους αγώνες από το 2020.

Η F1 είχε σκοπό να εφαρμόσει σε ορισμένους αγώνες από το 2020 κατατακτήριους αγώνες το Σάββατο που θα καθόριζαν το grid της εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Το ενδεχόμενο αυτό ήταν καλοδεχούμενο από αρκετές ομάδες, όμως οι οδηγοί δεν ήταν ζεστοί σε αυτή την ιδέα, με αρκετούς όπως οι Lewis Hamilton, Sebastian Vettel να εκφράζουν δημόσια τη θέση τους.

Όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του GP Μεξικού, ο Ross Brawn δήλωσε πως τα πλάνα αυτά για το 2020 βρήκαν 2 ομάδες ενάντια και τα όνειρα για κατατακτήριους αγώνες έκαναν φτερά. Ο Wolff τώρα έρχεται να αποκαλύψει πως μια από τις δύο ομάδες που τέθηκαν αντίθετες ήταν η Mercedes, με τον επικεφαλής των πρωταθλητών να δηλώνει πως θέλει το σπορ να διατηρήσει το DNA του.

Το έκανα γιατί νιώθω πως έχω το χρέος να διατηρήσω το DNA της F1. Νιώθω πως είναι λάθος για την F1 και δεν το έκανα γιατί θα χάναμε ένα πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να ήταν καλό για εμάς γιατί η Ferrari θα ξεκινούσε πίσω μας ως ταχύτερη στις κατατακτήριες. Αλλά ψήφισα ενάντια διότι στον τελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν κάνεις τον Usain Bolt να ξεκινά 5 μέτρα πιο πίσω για να το κάνεις πιο εντυπωσιακό.

Το επιχείρημα του Wolff στέκει και με το παραπάνω, διότι αν θες να προσφέρεις θέαμα με τεχνητό τρόπο τότε μειώνεις και την αξία του νικητή και του σπορ στο σύνολό του. Όμως είναι πολύ σημαντικό πως μάθαμε τη μία ομάδα που τέθηκε ενάντια, με τις φήμες για το ποια είναι η δεύτερη να είναι αρκετές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς συμφωνείτε με τους κατατακτήριους αγώνες στην Formula 1, ή θέλετε να διατηρηθεί το τωρινό σύστημα διεξαγωγής ενός αγώνα;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles