spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η επόμενη ημέρα της υπερειδικής στο ΟΑΚΑ

H υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για διάφορες ειδικές δράσεις υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Την πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις γίναμε μάρτυρες ενός μοναδικού θεάματος στο ΟΑΚΑ, με 64.500 θεατές να δημιουργούν μία τρομερή ατμόσφαιρα για τα πληρώματα του WRC. Η υπερειδική διαδρομή που δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις 10 ημέρες χάρισε μερικά από τα καλύτερα highlight του αγώνα, κάτι το οποίο αναγνώρισε και ο ίδιος ο θεσμός. Όμως ο χώρος του ΟΑΚΑ δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για τα θηρία των αγώνων ράλλυ, μιας και παραμένει σε λειτουργία, με μια σειρά δράσεων που θα εξελίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο «μεταμορφωμένος» αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ διατηρείται ασφάλτινος, με τη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων πλέον να αποτελεί το πεδίο όπου διαδοχικά θα εκπαιδευτούν σε θέματα Οδικής και Οδηγικής Ασφάλειας στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού. Επιπλέον, την πίστα θα επισκεφθούν σχολεία, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Οδικής Ασφάλειας από ειδικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ θα διοργανωθεί πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε στην έναρξη της εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε σχετικά

«Με την Ελληνική Αστυνομία είμαστε συνεργάτες και πετύχαμε το καλύτερο στην πρόσφατη διοργάνωση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.».

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική και για όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν σ’ αυτή την εθνική επιτυχία του αγώνα και της προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, στο δεύτερο σκέλος των δράσεών μας, που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια – άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό-, παραχωρούμε την πίστα ώστε να γίνει εκπαίδευση των πληρωμάτων της αστυνομίας. Θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες εκπαίδευση του ΕΚΑΒ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Την Πέμπτη το βράδυ θα απολαύσουμε δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, σε ένα μοναδικό θέαμα από τα μέλη της ΦΙΛΠΑ.

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ακόμα έναν αγώνα! Θα γίνουν για πρώτη φορά στη χώρα μας αγώνες Drift στο ΟΑΚΑ με δωρεάν είσοδο για το κοινό».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, υπογράμμισε

«Θέλω να ευχαριστήσω τοn φίλο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για τη σκέψη και την παραχώρηση της πίστας. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα για την προσπάθεια που κατέβαλαν τις προηγούμενες ημέρες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και τους πολίτες για την κατανόηση και τη συνεργασία αναφορικά με την ασφαλή διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Όλοι μαζί δείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί και κάνει σπουδαία πράγματα. Για εμάς είναι σημαντική η ευκαιρία που μας δίδεται για εκπαίδευση, μέσω της χρήσης της πίστας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 14/9

09:00 – 15:00 Εκπαίδευση ΕΛ.ΑΣ.

10:00 – 13:00 Επίσκεψη σχολείων

11:30 Μαθήματα Οδικής Ασφάλειας από την ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές

17:00 – 21:00 Μοτοσυκλετιστές ΑΜΟΤΟΕ

Πέμπτη 15/9

09:00 – 13:00 Εκπαίδευση ΕΚΑΒ

15:00 – 21:00 Κλασικά αυτοκίνητα ΦΙΛΠΑ

Παρασκευή 16/9

09:00 – 13:00 Εκπαίδευση Λιμενικού

Σάββατο 17/9

08:00 – 23:00 Αγώνας Drift (OMAE). Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 18/9

08:00 – 18:00 All Star Race (OMAE). Είσοδος ελεύθερη

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles