spot_img

Red Bull: «Το φινάλε στη Monza είναι ενάντια στις αρχές μας»

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δεν ήταν υπέρ της απόφασης των Αγωνοδικών να ολοκληρώσουν το GP Ιταλίας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Το GP Ιταλίας δεν ολοκληρώθηκε με κανονική ροή, καθώς η εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo στο τελευταίου σκέλος του αγώνα έφερε την πίστα σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Οι κριτές δεν απομάκρυναν εγκαίρως την MCL36 του Αυστραλού και οι οδηγοί τερμάτισαν χωρίς να δώσουν κάποια μάχη. Η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε τους tifosi στις κερκίδες της πίστας της Monza, αλλά και αρκετούς που παρακολουθούσαν τον αγώνα τηλεοπτικά και ήθελαν να δουν μάχες μεταξύ των οδηγών έστω για ένα γύρο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μίλησε για το φινάλε του GP Ιταλίας στο Sky Sports F1, λέγοντας πως κατανοεί την απογοήτευση των Ιταλών στις κερκίδες.

«Δε θέλουμε να κερδίζουμε αγώνα με καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει για πολλά χρόνια, το γεγονός πως θα πρέπει οι αγώνες να ολοκληρώνονται με κανονική ροή. Υπήρχε αρκετός χρόνος για να συνεχιστεί ο αγώνας, νομίζω πως το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε μπροστά από λάθος μονοθέσιο, αυτό του George Russell. Είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο, θα θέλαμε να κερδίσουμε μέσα στην πίστα (κανονική ροή), όχι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Συνεπώς, συμμεριζόμαστε την απογοήτευση όλων των θεατών, καθώς τους στέρησαν ένα συναρπαστικό φινάλε».

Μην χάσετε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream του Automotonews για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Ιταλίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ ή παρακάτω.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing προτείνει να εξεταστούν εκ νέου οι κανονισμοί της Formula 1, ώστε να μην επαναληφθεί το φινάλε του GP Ιταλίας.

«Θα θέλαμε να δούμε τον αγώνα να εξελίσσεται (σε κανονική ροή). Νομίζω πως θα κερδίζαμε εάν δεν υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας, είχαμε επαρκή ρυθμό με το ένα pitstop που επιλέξαμε. Είχαμε κρατήσει ένα σετ ελαστικών (soft), το δικό μας ήταν νέο, σε αντίθεση με το χρησιμοποιημένο σετ του Charles (Leclerc). Έχει να κάνει, επίσης, με ένα συναρπαστικό φινάλε που δεν μπορέσαμε να δούμε. Νομίζω πως αυτό είναι ενάντια στις αρχές όσων έχουμε συζητήσει πρωτύτερα. Συνεπώς, οι μεγαλύτεροι χαμένοι σήμερα (GP Ιταλίας) ήταν οι θεατές. Χρειάζεται να το κοιτάξουμε γρήγορα και να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες που οδήγησαν εκεί. Για εμένα, όμως, υπήρχε κάτι παραπάνω από αρκετός χρόνος για να επανέλθει ο αγώνας σε κανονική ροή. Ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπήρχε μονοθέσιο στις μπαριέρες, αλλά βρισκόταν παρκαρισμένο στην άκρη της πίστας».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η ολοκλήρωση του GP Ιταλίας βρήκε νικητή το Max Verstappen για 11η φορά το 2022, με τον Ολλανδό να «τρέχει» ένα σερί 5 νικών. Τόσο ο ίδιος, όσο και η Red Bull Racing, είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για τα Πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles