spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Neuville θριαμβευτής στον αγώνα των Θεών

Ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε το 2022 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην πρώτη θέση, με τη Hyundai να καταλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο WRC τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η Hyundai είχε εξασφαλίσει ήδη τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη του 2022 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μετά την εγκατάλειψη του Elfyn Evans ενώ είχε μικρή απόσταση από την 3η θέση. Η ομάδα αποφάσισε να μη δώσει εντολή για αλλαγή θέσεων με σκοπό να επωφεληθεί ο βασικός της διεκδικητής στο Πρωτάθλημα οδηγών, Ott Tanak. Ο Thierry Neuville παρέμεινε στην κορυφή, με τον Εσθονό να κρατά τη 2η θέση και τον Dani Sordo να συμπληρώνει αυτό το ιστορικό podium για τη Hyundai.

Είναι η πρώτη φορά που η κορεάτικη ομάδα έχει δικά της αυτοκίνητα στις 3 πρώτες θέσεις στο WRC. Ο Tanak ήταν, ωστόσο, ο νικητής της Power Stage, της τελευταίας ειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις, παίρνοντας τους έξτρα 5 πόντους.

Η M-Sport μπορεί να βρισκόταν στις πρώτες θέσεις την Παρασκευή, ωστόσο η συνέχεια δεν εξελίχθηκε θετικά για την ίδια. Ο Sebastien Loeb εγκατέλειψε το Σάββατο το πρωί, ενώ ο Pierre-Louis Loubet είχε ένα κλατάρισμα που τον έριξε στην 7η θέση. Ο Γάλλος κατάφερε να ανακάμψει μέχρι την 4η, ωστόσο δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα Hyundai στην κορυφή. Ο Craig Breen σκαρφάλωσε «αθόρυβα» μέχρι την 5η θέση και επέστρεψε στους τερματισμούς στη 10άδα.

Ακούστε την εκπομπή για τη Formula 1 με όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Το 2022 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είχε αρνητική εξέλιξη και για την Toyota, η οποία είχε μόνο έναν οδηγό στη 10άδα, τον Ιάπωνα Takamoto Katsuta. Οι Kalle Rovanpera, Esapekka Lappi και Elfyn Evans συνάντησαν προβλήματα στη διάρκεια του τριημέρου, ωστόσο κατάφεραν στο τέλος να συγκεντρώσουν ορισμένους πόντους. Ο Rovanpera ήταν 2ος στην Power Stage και πήρε 4 πόντους, ενώ ο Lappi συγκέντρωσε έναν πόντο από την 5η θέση της ειδικής. Ο πρώτος εξακολουθεί να είναι επικεφαλής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών και έχει αυξημένες πιθανότητες για τον Τίτλο.

Οι υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας στη γενική κατάταξη συμπληρώθηκαν από την πρώτη τριάδα της WRC-2, Emil Lindholm, Nikolay Gryazin και τον Κύπριο Αλέξανδρο Τσουλόφτα. Ο Eyvind Brynildsen τερμάτισε το Ράλλυ Ακρόπολις στη 10η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles