spot_img

Έκπληκτος ο Hamilton με την κλειστή μάχη στην Imola

Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως εξεπλάγη από το πόσο κλειστές ήταν οι διαφορές στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Εμίλια-Ρομάνια στην Imola.

Ο πρωταθλητής κατέλαβε την 99η pole position της καριέρας του, ξεπερνώντας τις Red Bull των Sergio Pérez και Max Verstappen για 0.035 και 0.087 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Επίσης, ο Lando Norris σημείωσε έναν καταπληκτικό χρόνο που θα τον έθετε στην τρίτη θέση, μέχρι που τελικά μηδενίστηκε για παραβίαση ορίων πίστας στη στροφή Piratella.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Hamilton παραδέχτηκε πως ήταν νευρικός μετά την τελευταία γρήγορη προσπάθειάς του, αναμένοντας την επίδοση των Red Bull.

Είμαι απλά εντυπωσιασμένος με το πόσο κλειστή και συναρπαστική ήταν η διαδικασία. Για αρκετή ώρα δεν γνώριζα αν [οι οδηγοί της Red Bull] είχαν βελτιώσει ή όχι στον τελικό τους γύρο. Αυτός φυσικά είναι και ο ενθουσιασμός που προσφέρουν μάχες όπως αυτή. Πραγματικά είμαι ευγνώμων στην ομάδα. Ταξιδέψαμε εδώ και το μονοθέσιο έδινε καλύτερη αίσθηση από τον πρώτο γύρο. Βέβαια πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει και με την εκάστοτε πίστα κάθε φορά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Η pole position του Hamilton σημειώθηκε στην πρώτη γρήγορη προσπάθειά του στο Q3. Παρόλο που δεν μπόρεσε να κάνει τον τέλειο γύρο, ο 36χρονος ήταν ικανοποιημένος με την αρχική του επίδοση.

Ειλικρινά δεν ήξερα αν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε ή όχι. Αλλά στον πρώτο γύρο του Q3 για παράδειγμα, ήμουν ήδη ένα δέκατο γρηγορότερος μετά το πρώτο chicane και ήξερα ότι ο γύρος θα είναι καλός. Νομίζω πως έχασα λίγο χρόνο στο δεύτερο sector, στη στροφή 12. Στη δεύτερη προσπάθειά μου ήμουν ένα δέκατο πιο αργός μετά το πρώτο chicane αλλά ανέκτησα λίγο χρόνο στο μεσαίο και τελευταίο sector. Αν μπορούσα να συνδυάσω όλα τα καλά κομμάτια μαζί ίσως να έκανα τον τέλειο γύρο, αλλά και πάλι είμαι χαρούμενος. Η πρώτη προσπάθεια αρκούσε.

Όλα είναι πλέον έτοιμα για τον αγώνα του GP Εμίλια-Ρομάνια στην Imola. Έχοντας πάρει μια πρόγευση από τις κατατακτήριες δοκιμές, αναμένουμε με αγωνία τις στιγμές που θα προσφέρει και ο αγώνας 63 γύρων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles