spot_img

Wolff: «Σήμερα η Red Bull θα έχει το πάνω χέρι»

Ο Toto Wolff τόνισε πως παρά την pole position του Lewis Hamilton, η Red Bull θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα στον σημερινό αγώνα.

Αν και η χρονιά έχει ήδη αποδειχθεί μια πολύ σκληρή δοκιμασία για την Mercedes, έχει καταφέρει να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η απειλή όμως των Πρωταθλητών από την Red Bull είναι φέτος πιο αισθητή από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στο δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν το έργο του 7φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα είναι δύσκολο. Αν και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του pole για φέτος, μετά από λάθος του Max Verstappen στο Q3, η διαφορά στην απόδοση του μονοθεσίου ήταν εμφανής. Κάτι το οποίο δεν έκρυψε στα σχόλιά του μετά τις κατατακτήριες ούτε και ο επικεφαλής της Mercedes Wolff.

Να πάρουμε την pole ήταν μεγάλη έκπληξη, γιατί αυτή την στιγμή δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid. Οι χρόνοι ήταν πολύ κοντά και αν ο Max δεν είχε κάνει λάθος σίγουρα θα είχε πάρει την pole. Είναι πλέον ξεκάθαρο πόσο μεγάλη είναι η απώλεια στην δυναμική μας. Πέρυσι βρισκόμασταν μπροστά με έξι δέκατα διαφορά και φέτος είμαστε δυο δέκατα πιο αργοί. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και άμεσα. Στο Μπαχρέιν είχαμε κάποια θέματα, αλλά βελτιώσαμε το μονοθέσιο ώστε να είναι πιο σταθερό.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Άκρως απογοητευτική ήταν και η εμφάνιση του Valtteri Bottas. Ο Φιλανδός στο Q3 έμεινε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του και θα εκκινήσει από την 8η θέση.

Θα έχουνε το πάνω χέρι, καθώς ο Perez θα εκκινήσει με την μαλακή γόμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να ακολουθήσουν δυο διαφορετικές στρατηγικές. Ο Valtteri αντίστοιχα θα πρέπει να περάσει όλους όσους θα ξεκινήσουν με την μαλακή γόμα, και ενώ είμαι σίγουρος πως θα το καταφέρει, δεν παύει να είναι για εμάς ένα μειονέκτημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πως θα αντεπεξέλθει η Mercedes και ο Hamilton στην πίεση της Red Bull; Μένουν μόλις λίγες ώρες να το μάθουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Εμίλια-Ρομάνια

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles