spot_img

Εκστασιασμένος ο Hamilton μετά το ιστορικό του ρεκόρ

Ο Lewis Hamilton δηλώνει εκστασιασμένος μετά το ιστορικό ρεκόρ που έθεσε στο GP Ισπανίας, σημειώνοντας την 100η του pole.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έγραψε ιστορία στην πίστα της Circuit de Catalunya, κατακτώντας την 100η pole position της καριέρας του. Κατά τις ελεύθερες δοκιμές, η διαφορά των χρόνων του από τους Valtteri Bottas και Max Verstappen ήταν πολύ μικρή. Μέχρι και το Q3 των κατατακτηρίων κανείς από τους τρεις οδηγούς δεν είχε σημειώσει με σιγουριά τον ταχύτερο γύρο, ώστε να “κλειδώσει” την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Βρετανός πραγματοποίησε κάποιες αλλαγές στο set-up του μονοθεσίου, οι οποίες βελτίωσαν σημαντικά την σταθερότητά του. Το ρίσκο του αυτό απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο εντός πίστας.

Πάντα προσπαθούμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο, αλλά πάντα θα υπάρχει ένα ρίσκο. Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο λόγο έχω εγώ και μόλις βγήκα από το μονοθέσιο ήξερα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ο ρυθμός μου στην αρχή ήταν πιο αργός, καθώς δοκίμαζα τρόπους να ανεβάσω την απόδοση. Με τις προηγούμενες ρυθμίσεις είχα πολύ υποστροφή και είχα δυσκολία στις στροφές. Έκανα κάποιους συνδυασμούς και μετά απλά προσπαθούσα να κερδίσω και το παραμικρό χιλιοστό. Ο πρώτος γύρος μου στο Q3 ήταν και καλύτερος σε όλες τις κατατακτήριες.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Φυσικά ο Hamilton δεν έκρυψε την συγκίνησή του, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα τις 100. Θα ήταν αδύνατο χωρίς όλους εκείνους πίσω στο εργοστάσιο να θέτουν το πήχη όλο και πιο ψηλά και την υποστήριξη της ομάδας. Είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι μαζί τους και είμαι πραγματικά ευγνώμων. Νιώθω λες και είναι η πρώτη μου pole και αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει στον αυριανό αγώνα να πετύχει άλλη μια νίκη και να αυξήσει την βαθμολογική διαφορά του από τον «Ιπτάμενο Ολλανδό»;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles