spot_img

GP Ισπανίας QP: 100η pole ο Hamilton, έγραψε ιστορία

Ο Lewis Hamilton έγραψε και πάλι ιστορία με χρυσά γράμματα στις κατατακτήριες του GP Ισπανίας, παίρνοντας την 100η pole της καριέρας του.

Ο Βρετανός μπήκε στην τελευταία διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, να είναι στη κορυφή. Στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 έγραψε το 1:16.741 και έγινε ο πρώτος οδηγός που έφτασε τον τριψήφιο αριθμό pole. Στην 2η θέση της διαδικασίας ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με την Red Bull Racing, o οποίος έκανε ότι μπορούσε. Όμως έμεινε πίσω για 0.036s, αλλά αύριο θα έχει την ευκαιρία να επιτεθεί για τη νίκη. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 3η θέση της διαδικασίας όντας μόλις 0.1s μακριά. Οι τρεις πρώτοι θα ξεκινήσουν τον αγώνα με την soft γόμα, ενώ στον τελευταίο γύρο τους στο Q3 δεν κατάφεραν να βελτιώσουν.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Charles Leclerc έκανε φοβερή προσπάθεια στο τέλος του Q3 για να πάρει την 4η θέση με την Ferrari. Ο χρόνος του ήταν στο 1:17.510 και άφησε πίσω του τον εντυπωσιακό Estaban Ocon με την Alpine. Ο Carlos Sainz με την δεύτερη Ferrari έκλεισε την τρίτη σειρά, ενώ η ταχύτερη McLaren ήταν ο Daniel Ricciardo μόλις 7ος.

Πολύ κακές κατατακτήριες δοκιμές για τον Sergio Perez στην 8η θέση, με τον Lando Norris να μένει 9ος με επίσης κακό χρόνο. Ο Fernando Alonso μπήκε για δεύτερη φορά στο Q3 αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 10η θέση.

Οι δύο Aston Martin αποκλείστηκαν από το Q2, με τον Lance Stroll να είναι στην 11η θέση. Ο Pierre Gasly για την Alpha Tauri ήταν 12ος, ενώ ο Antonio Giovinazzi για την Alfa Romeo 14ος. Ο George Russell πέρασε και πάλι στο Q2, ενώ ο Mick Schumacher με την Haas πήρε την 18η θέση.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Q1

H διαδικασία άργησε να ξεκινήσει, καθώς είχαμε εργασίες στην αμμοπαγίδα στην εξωτερική της Τ9. Όταν ξεκίνησε το 18λεπτο, οι δύο Williams και οι δύο Haas βγήκαν στη πίστα. Ο Latifi ήταν ταχύτερος όμως σε εκείνο το σημείο είδαμε τις Mercedes και Red Bull να βγαίνουν με διαφορετικές γόμες ελαστικών. Ο Bottas ήταν ταχύτερος με την medium γόμα στο 1:18.005. Ο Verstappen ήταν 0.085s πιο αργός, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Pierre Gasly.

Αρκετή κίνηση είχαν προκαλέσει οι δύο Haas όπου είχαν διαφορετικό πρόγραμμα στη πίστα. Επιπλέον, η θερμοκρασία της πίστας ήταν ιδιαίτερα υψηλή και σκαρφάλωνε σε όλη τη διάρκεια της. Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεσμού ήταν οι Raikkonen, Stroll, Schumacher, Latifi και Mazepin.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικά με τους περισσότερους οδηγούς να βγαίνουν για μια τελευταία προσπάθεια. Ο Lando Norris ήταν εντυπωσιακός γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στο 1:17.821. Ο Leclerc ήταν επίσης εντυπωσιακός με την 3η θέση, ενώ ο Russell πέρασε για 4η σερί φορά στο Q2.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Tsunoda, Raikkonen, Schumacher, Latifi και Mazepin.

Q2

Τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα ήταν οι Mercedes με την soft γόμα, ενώ την ίδια φιλοσοφία ακολούθησαν στην Red Bull. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3 θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τα ελαστικά που έγραψαν το καλύτερο πέρασμα τους στο Q2.

O Verstappen ήταν τρομερά γρήγορος και έσπασε τα χρονόμετρα με το 1:16.922 και ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Bottas. O Hamilton ήταν 0.7s πιο αργός από την Red Bull και είχε στο ίδιο δέκατο τον Norris. Πολύ κακό χρόνο από τον Perez, o οποίος ήταν πιο αργός από τους Stroll και Gasly και αργότερα έπεσε εκτός 10άδας.

Οι δύο Ferrari μπήκαν στο 5-6 μπροστά από τον Fernando Alonso, ενώ ο Ricciardo έκανε τον 10ο χρόνο. Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Ocon, Perez, Vettel, Russell και Giovinazzi.

Όλοι εκτός του Verstappen μπήκαν για μια ακόμα προσπάθεια στη πίστα στο τέλος της διαδικασίας. Ορισμένοι οδηγοί βελτίωσαν, άλλοι όμως όχι, με την κατάταξη να αλλάζει σημαντικά. Ο Perez κατάφερε να περάσει στο Q3, ενώ οι δύο Mercedes βελτίωσαν το χρόνο τους με την soft γόμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Πορτογαλίας.

Q3

Είχε έρθει η ώρα της τελικής μάχης για το ποιος θα πάρει την pole position. Ορισμένοι οδηγοί δεν είχαν δύο σετ φρέσκιας γόμας με την αγωνία να είναι στο κατακόρφο

Ο Hamilton ήρθε για να γράψει το 1:16.741 σπάζοντας τα χρονόμετρα παίρνοντας την 1η θέση. Η προσπάθεια του επηρεάστηκε έπειτα από έξοδο του Perez στην Τ13. Ο Verstappen ήταν μόλις 0.036s πιο αργός, με τον Bottas να είναι στην 3η θέση.

Ο Ocon είχε κάνει εντυπωσιακό χρόνο στην 4η θέση έχοντας τους Sainz και Ricciardo στα 0.042s πίσω του. Οι Norris, Leclerc και Alonso είχαν κάνει χρόνο με χρησιμοποιημένη γόμα.

Με δύο λεπτά να απομένουν, όλοι βγήκαν στη πίστα για την τελευταία τους χρονομετρημένη προσπάθεια. Όλα ήταν πλέον έτοιμα για τη μάχη της pole position.

Ο Hamilton και ο Bottas δεν βελτίωσαν το χρόνο τους στη τελική προσπάθεια, με τον Verstappen να έρχεται πίσω τους. Ο Ολλανδός δεν κατάφερε ούτε εκείνος να βελτιώσει και η pole position του GP Ισπανίας ήταν στα χέρια του Hamilton γράφοντας ιστορία.

O Leclerc έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο μπροστά από τους Ocon, Sainz, Ricciardo, Perez, Norris και Alonso.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα GP Ισπανίας QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles