spot_img

Έκτακτο meeting του ΠΣΜΑ συγκάλεσε η FIA

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) αναμένεται να διεξάγει ένα meeting εκτός προγράμματος στις 3 Φεβρουαρίου, στο οποίο λογικά θα διευθετήσει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη Formula 1.

Το ΠΣΜΑ θα συναντηθεί εκτάκτως στις αρχές Φεβρουαρίου, και πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη στις 3 του μηνός. Η ατζέντα της συνάντησης, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η συζήτηση ποικίλων θεμάτων, τα οποία όμως απαιτούν την ανάλογη προσοχή ενόψει της σεζόν του 2022 στη Formula 1. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα RacingNews365.com, το meeting της επόμενης εβδομάδας είναι το πρώτο που διεξάγεται με τέτοιο τρόπο από το ΠΣΜΑ τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: «Κεκλεισμένων των θυρών» οι δοκιμές στη Βαρκελώνη

Στο πρόσφατο παρελθόν, για άλλα σημαντικά ζητήματα, η συζήτηση και διευθέτησή τους πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται πως το ΠΣΜΑ συνεδριάζει γύρω στις 4 φορές το χρόνο και συζητά για ενδεχόμενες αλλαγές στους κανονισμούς, ζητήματα ασφαλείας, αλλά και την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε κάθε κλίμακα, δηλαδή από τα kart μέχρι τη Formula 1.

Βαθμολογούμε τους οδηγούς της F1 για τη σεζόν του 2021.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση του ΠΣΜΑ έχει να κάνει με διάφορες θέσεις στις επιτροπές της FIA που έχουν μείνει «κενές» μετά την αλλαγή στην Προεδρία της ομοσπονδίας. Η FIA από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει νέο Πρόεδρο, με τον Mohammed Ben Sulayem ν’ αντικαθιστά τον Jean Todt. 

Κάποια άλλα πιθανά ζητήματα που θα διευθετηθούν έχουν να κάνουν με τις διαδικαστικές λεπτομέρειες των αγωνιστικών τριημέρων της Formula 1. Μπορεί οι κανονισμοί του αθλήματος ν’ αλλάζουν σημαντικά, όμως ακόμα δεν γνωρίζει ο κόσμος αν θα υπάρχουν αγώνες Sprint την ερχόμενη σεζόν. Παράλληλα, πιθανότατα θα πάρουν έγκριση και οι αλλαγές στη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, οι οποίες αναμένεται να έχουν διάρκεια 90 λεπτών και όχι 60.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τέλος, είναι μάλλον δεδομένο πως θα υπάρξει κουβέντα και για το μέλλον του Michael Masi στη Formula 1. Η FIA είχε δεσμευτεί πως θα ολοκλήρωνε το πόρισμα της έρευνάς της για τα γεγονότα του GP Άμπου Ντάμπι μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν τ’ αποτελέσματα στη συνάντηση του ΠΣΜΑ και να παρθούν αποφάσεις για τη θέση του Διευθυντή αγώνων της Formula 1.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles