spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Πρωταθλητής ο Β. Σωτηρίου

Ο Βασίλης Σωτηρίου αναδείχθηκε ο Πρωταθλητής στην Κατηγορία Pro της δεύτερης σεζόν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά από δυόμισι μήνες δράσης, το ελληνικό πρωτάθλημα του automotonews.gr έλαβε τέλος. Σε έναν εντυπωσιακό τελικό, είδαμε την ανάδειξη ενός νέου Πρωταθλητή και επίσης πράξεις που δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ στον κόσμο των eSports.

Πριν διαβάσεις όμως τι έγινε, δες ολόκληρο τον τελικό της Κατηγορίας Pro εδώ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Αυτό που έγινε στο τέλος του GP Αμπού Ντάμπι δεν έχει ξανασυμβεί. Ο Αλέξανδρος Καλαθαράς που διεκδικούσε το πρωτάθλημα, είχε την πρωτοπορία του αγώνα από τους πρώτους γύρους. Ακολούθησε τέλεια στρατηγική, ήταν ταχύτατος και μπήκε στο τελευταίο γύρο όντας πρωτοπόρος του αγώνα.

Όμως στην τελευταία στροφή βγήκε εκτός πίστας επίτηδες και ξεκίνησε να κάνει donuts. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να πανηγυρίσει μια άκρως πετυχημένη σεζόν, θυσιάζοντας ως αποτέλεσμα την νίκη. Μάλιστα πλαισιώθηκε στα donuts από τον Δημήτρη Καραφουλίδη, ο οποίος έχασε αποτέλεσμα βάθρου και από τον Δημήτρη Σχορτσιανίτη που ήταν ένα γύρο πίσω.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Νικητής αναδείχθηκε ο Σωτηρίου, κατακτώντας έτσι τον Τίτλο στο Πρωτάθλημα οδηγών. Ο οδηγός της Red Bull κατέκτησε παράλληλα την τέταρτη νίκη του στο Πρωτάθλημα, κλείνοντας ιδανικά τη σεζόν. Στην δεύτερη θέση του αγώνα ολοκλήρωσε ο Θοδωρής Σαμανίδης. Ο οδηγός της Alpha Tauri στο ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα δίνοντας πάρα πολλές μάχες και ήταν συνεχώς στις μπροστά θέσεις. Τελικά ευνοήθηκε από τους  πανηγυρισμούς των υπολοίπων για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Γιώργος Ρούσσος με την δεύτερη Alpha Tauri. Δίνοντας μάχες σώμα με σώμα, έδειξε εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας, κλείνοντας ιδανικά τη σεζόν.

Ο Καλαθαράς έκλεισε εν τέλει στην 4η θέση της κατάταξης, παρά τα donut τα οποία έκανε παίρνοντας τους 12 βαθμούς. Πίσω του σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα βρέθηκε ο Γιάννης Στεργίου με την Mercedes. O Δημήτρης Πονηρός έκανε τον καλύτερο αγώνα του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 και τερμάτισε στην 6η θέση της κατάταξης παρά τις ποινές χρόνου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 7η θέση ολοκλήρωσε ο Καραφουλίδης μετά τα δικά του donuts όπου λίγο έλειψε να έχει επαφή. Στην 8η θέση έκλεισε τη σεζόν ο Δημήτρης Καρναβάς στο ντεμπούτο του, ενώ ο Κώστας Αναστασάκης με την δεύτερη Red Bull ακολούθησε κάνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Θάνος Κουτσαυλής με την Racing Point.

Εκτός αυτής είχαμε τους Στέφανο Βουγιατζή, Χρήστο Καρρά και Αλέξανδρο Χρυσαφόπουλο, με τον τελευταίο να έχει λάθος set-up για τον αγώνα. Ο Δημήτρης Σχορτσανίτης έκλεισε την κατάταξη κάνοντας τα δικά του donuts στο τέλος. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Σώζων Πατριώτης, Ιωνάς Στούμπος, Γιώργος Μαχαίρας, Αλέξανδρος Μεταξάκης, Γιάννης Φιλιππής και Βαλάντης Μάμαλης.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ολοκληρώθηκε, όμως η δράση δεν σταματάει διότι οι αγώνες θα συνεχιστούν για το καλοκαίρι σε φιλικό επίπεδο. Για συμμετοχή στείλτε μας μήνυμα στα social media.

Δείτε τον μεγάλο τελικό στο Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles