spot_img

Ένσταση της Red Bull για το συμβάν Hamilton-Verstappen στο Silverstone

Η Red Bull έχει υποβάλει ένσταση, η οποία έγινε δεχτή για τη σύγκρουση ανάμεσα σε Lewis Hamilton και Max Verstappen στο Silverstone.

Το ατύχημα στην πίστα του Silverstone κόστισε βαθμολογικής σημασίας για την Red Bull, με τους δυο οδηγούς της εκτός βαθμών. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Hamilton βρισκόταν κατά κύριο λόγο υπαίτιος και δέχτηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Έκτοτε, η αυστριακή ομάδα δεν έχει υποχωρήσει πιέζοντας για εκτενέστερη αξιολόγηση του περιστατικού και της ποινής.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Ιουλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η πρόταση της ομάδας για επανεξέταση της σύγκρουσης έγινε δεκτή από την FIA και η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ. Στην συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και των δύο ομάδων.

Η Red Bull τόνισε πως η απόφαση της βασίζεται στον δικαίωμα της στον Άρθρο 14 του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα της FIA:

Εάν σε οποιοδήποτε αγωνιστικό γεγονός της FIA παρουσιαστεί κάποιο νέο και σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο προς τους αγωνοδίκες για την αξιολόγηση του γεγονότος και κατ’ επέκταση την απόφαση της ποινής, δίνεται η δυνατότητα επανεξέτασης μετά από αίτηση.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας. 

Τώρα, η Red Bull καλείται να παρουσιάσει επαρκή στοιχεία αναφορικά με την σύγκρουση, για να υποστηρίξει την θέση της. Ήδη έχουν εξεταστεί πλήρως βίντεο και on board πλάνα, καθώς και στοιχεία τηλεμετρίας. Ο Ολλανδός οδηγός μετά την πολύ ισχυρή σύγκρουση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επομένως οι δηλώσεις του σχετικά με το ατύχημα είναι ίσως το τελευταίο χαρτί στα χέρια της ομάδας.

Το 2019, η Ferrari είχε πράξει ανάλογα σε ποινή που δέχθηκε ο Sebastian Vettel στο GP Καναδά, όμως τα στοιχεία που παρουσίασε απορρίφθηκαν από την FIA.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ανεξαρτήτως των στοιχείων που θα παρουσιαστούν στην ακρόαση, μόνο η FIA θα είναι σε θέση να κρίνει κατά πόσο αυτά είναι επαρκή ώστε να συνεχίσουν στην διαδικασία της επαναξιολόγησης.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles