spot_img

Επίσημη αποκάλυψη της Aston Martin AMR21

Η Aston Martin αποκάλυψε το μονοθέσιο του 2021, την AMR21 που σηματοδοτεί την επιστροφή του brand στην F1.

Η βρετανική ομάδα αλλάζει ταυτότητα και περνά σε μια νέα εποχή. Μετά από 62 χρόνια θα δούμε στο grid το σήμα του British Racing Green να το αντιπροσωπεύει η Aston Martin. Έπειτα από δυόμισι χρόνια με το όνομα της Racing Point, η ομάδα του Silverstone αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Mercedes W12 E Performance

Σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση, είδαμε για πρώτη φορά την AMR21. Το μονοθέσιο είναι η εξέλιξη αυτού με το οποίο αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα του 2020. Το British Racing Green είναι και πάλι εδώ σε μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις του 2021. Το ροζ της BTW παραμένει αλλά είναι άκρως διακριτικό, στο πλαϊνό μέρος του μονοθεσίου αλλά και στην εμπρός αεροτομή.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Alpine A521

Πέρυσι ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά της ομάδας, παρά την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Κατέκτησε ως Racing Point μία νίκη στο GP Σακχίρ, δια χειρός Sergio Perez. Ο Μεξικανός όμως δεν βρίσκεται πια με την ομάδα, αλλά στη θέση του ήρθε ένας 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Ο Sebastian Vettel αφήνει την Ferrari και έρχεται σε ένα νέο πρότζεκτ, με το οποίο ευελπιστεί να πετύχει και πάλι. Η εμπειρία και το κύρος που φέρνει θα βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει επίπεδο, ιδιαίτερα από το 2022. Δίπλα του θα έχει τον Lance Stroll. Ο Καναδός βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και το 2020 τον είδαμε να παίρνει την πρώτη του pole position με εμφατικό τρόπο στην Τουρκία. Μάλιστα, ανέβηκε στο βάθρο δύο φορές κάνοντας ίσως την καλύτερή του σεζόν.

Η AMR21 θα φορά τον νέο κινητήρα της Mercedes του 2021. Η ομάδα θα συνεχίσει να φορά τους γερμανικούς κινητήρες για τα επόμενα χρόνια. Ως ομάδα, έκαναν τη πολύ σημαντική κίνηση πριν το GP Ρωσίας του 2020, όπου τοποθέτησαν στο μονοθέσιο το πίσω μέρος της Mercedes W11 του 2020, ως Listed Part. Με αυτό τον τρόπο απέφυγαν να ξοδέψουν token εξέλιξης στο πίσω μέρος για φέτος.

Η ομάδα θα συνεχίσει με τις εγκαταστάσεις του Silverstone για το άμεσο μέλλον. Όμως, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες κατασκευής νέου στην ίδια περιοχή. Παράλληλα, θα έχουν και νέα υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα. Με τους νέους Τεχνικούς Κανονισμούς το 2022 αλλάζει η εικόνα της F1, με την Aston Martin να έχει ως στόχο μόνο τις επιτυχίες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles