spot_img

Formula G, Silverstone: Όταν η νίκη κρίνεται από μία κλωστή

Μάχες μέχρι την τελευταία στροφή και φοβερές ιστορίες μας επιφύλασσε ο τέταρτος αγώνας του Formula G που διεξήχθη στο Silverstone.

Αλλαγή σκηνικού στη Μ. Βρετανία, με ομάδες και οδηγούς να προσφέρουν άπλετο θέαμα στο Grand Prix Μ. Βρετανίας στην πίστα του Silverstone για το πρωτάθλημα Formula G της F1aXion. Το πρωτάθλημα ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του και μας προϊδεάζει για μία συναρπαστική συνέχεια.

Η νίκη κρίθηκε ανάμεσα στους Παναγή Δρακάτο του Apollon eSports και Μίλτου Καραφουλίδη της Gamespace Mediteranean eSports. Οι δύο οδηγοί ήταν κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τη στρατηγική ελαστικών τους να διαφέρει. Όλα κρίθηκαν στους δύο τελευταίους γύρους. Ο Δρακάτος έκανε την κίνηση στον 51ο από τους 52 γύρους και κατάφερε με μία πολύ ωραία κίνηση να ανέβει στην κορυφή.

Μπαίνοντας όμως στον τελευταίο γύρο, ο Καραφουλίδης τα έδωσε όλα, όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει παρά τις επανειλημμένες του επιθέσεις κι έτσι ο Δρακάτος πήρε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Η διαφορά μεταξύ τους ήταν μόλις 0,172 δευτ. Στις θέσεις 3 και 4 ολοκλήρωσαν οι δύο οδηγοί του Aris Sports. O Μάριος Ιωάννου πήρε ακόμη ένα βάθρο, ενώ ο Κώστας Κωτσίρης αρκέστηκε στην 5η θέση, όμως έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και πήρε τον έξτρα βαθμό. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα πήρε προβάδισμα στη βαθμολογία.

Στην 5η θέση ακολούθησε ο Παναγιώτης Παπέττας του Apoel eSports, o οποίος ήταν ο μόνος οδηγός της ομάδας. Ο Ιωάννης Σπανιάς για προσωπικούς λόγους δεν αγωνίστηκε κι έχασε το προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Γεωργογιαννόπουλος της Gamespace.

Στην 7η θέση με μία τρομερή προσπάθεια τερμάτισε ο Αλέξανδρος Καλαθαράς της Automotonews Racing. O Έλληνας οδηγός μπήκε για αλλαγή ελαστικών στον πρώτο γύρο και έκανε τα ελαστικά του να αντέξουν για 51 ολόκληρους γύρους. Μάλιστα κατάφερε να διατηρήσει καλό ρυθμό και ξεπέρασε τους Ιωάννη Σκλαβενίτη και Δημήτρη Σακκά της Doxa Katokopias eSports που τερμάτισαν στις θέσεις 8 και 9.

Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Ιωάννης Φιλιππής της Utopia Racing που έδινε τρομερή μάχη για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Γιώργο Ταβανίδη, το νέο οδηγό του apollon esports. Ο Δημήτρης Σχορτσανίτης με μία ακόμη σταθερή εμφάνιση πήρε 4 πολύτιμους βαθμούς για τον Pandramaikos eSports και τερμάτισε μπροστά από τον Αλέξανδρο Χρυσαφόπουλο που αν δεν είχε ζημιά στην εμπρός αεροτομή θα ήταν στις 10 πρώτες θέσεις για τη Utopia Racing. Τη βαθμολογούμενη 15άδα έκλεισαν οι Κώστας Χάμος για τη Wild Panthers eSports και Λορένζο Ρόσι για τη νέα ομάδα του Formula G, SpeedOne eSports που αντικατέστησε την GFO eSports. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Γιώργος Μαχαίρας της Automotonews Racing, Γρηγόρης Λάμπρου του Pandramaikos eSports και Ανδρέας Ταλιάνος για την Wild Panthers eSports.

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Βελγίου από το θρυλικό Spa-Francorchamps την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 21:00. Μπορείτε να βρείτε το link του αγώνα πατώντας εδώ.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone στο παρακάτω βίντεο.

Αποτελέσματα GP Silverstone

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles