spot_img

Επίσημο: Η Dorliton Capital αγόρασε την Williams

Η ιστορική ομάδα της Williams ανακοίνωσε πως το μέλλον της είναι στην Formula 1, έπειτα από τη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της.

Η Dorliton Capital αποτελεί μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, η οποία επικράτησε στη μάχη προσφορών για την εξαγορά της ομάδας. Η Clair Williams είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο έτος πως μπήκε πωλητήριο στην ομάδα, όμως οι όροι στην εξαγορά θα διασφαλίζουν τη παρουσία του ονόματος στο σπορ, τις εγκαταστάσεις στο Grove και το όνομα “FW” στα μονοθέσια.

Οι «μνηστήρες» δεν είχαν γίνει γνωστοί, όμως το όνομα του Michael Latifi, πατέρα του Nicholas ακουγόταν ως το πιο «καυτό» για την αγορά της.

Η ανακοίνωση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς έχουν περάσει τρεις μέρες μόλις από την υπογραφή της εμπορικής Συμφωνίας Ομονοίας, όπου διασφαλίζει καλύτερους οικονομικά όρους για τις ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η απόδοση εντός πίστας της Williams είναι πέρα για πέρα απογοητευτική τα τελευταία χρόνια και φέτος κινδυνεύει να μείνει για τρίτη σερί χρονιά στη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Όμως η εφαρμογή του Budget Cap και οι νέοι κανονισμοί δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα κάνουν αρκετά ελκυστική την ομάδα, καθώς μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει.

Επιπλέον, η εισχώρηση φρέσκου χρήματος μπορεί όχι μόνο να δώσει οικονομική ανάσα, αλλά θα δώσει την ευκαιρία να ενταχθούν στελέχη όπου θα μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.

Η Claire Williams δήλωσε:

Όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία πώλησης, θέλαμε να βρούμε έναν συνεργάτη όπου θα μοιράζεται το ίδιο πάθος και αξίες. Θα αναγνωρίζει τις προοπτικές της ομάδας και θα μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνάμεις της. Ξέρουμε πως στην Dorliton βρήκαμε ακριβώς αυτό. Άνθρωποι όπου καταλαβαίνουν την Formula 1 και ξέρουν τι χρειάζεται για να έρθουν οι επιτυχίες. Ως οικογένεια, βάζαμε πάντα πρώτα την ομάδα. Το να κάνουμε την ομάδα πετυχημένη και πάλι και να προστατεύσουμε τους υπαλλήλους μας ήταν το επίκεντρο της διαδικασίας από την αρχή. Αυτό μπορεί να είναι το τέλος της οικογενειακής ιδιοκτησίας της Williams, όμως ξέρουμε πως είναι σε καλά χέρια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Dorliton είναι η νέα ιδιοκτήτρια της ομάδας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ισπανίας και όλων των τελευταίων εξελίξεων της Formula 1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles