spot_img

Επίσημο: Η Ferrari στο WEC με Le Mans Hypercar

Όπως σας είχε ενημερώσει έγκυρα το Automotonews.gr, η Ferrari ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα Le Mans Hypercar για το 2023.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2021 σας είχαμε πληροφορήσει, με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Στάθη Κοκκορόγιαννη, πως η Ferrari εξετάζει σοβαρά την εμπλοκή της στην κατηγορία Hypercar του WEC. Από το 2023 που σηματοδοτεί την 100η επέτειο του Le Mans, η Scuderia θα μάχεται για συνολικές νίκες.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Red Bull RB16B

Η είδηση έρχεται μετά από επίσημη επιβεβαίωση της εταιρείας. Η κατηγορία Le Mans Hypercar μπαίνει σε ισχύ από το 2021, με την Toyota και την Scuderia Cameron Glickenhaus να παρουσιάζουν το δικό τους LMH. Το 2022 θα δούμε την Peugeot να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με το δικό της Hypercar, πριν έρθουν τα LMDh των Audi και Porsche το 2023.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις παρουσιάσεις και τις τελευταίες ειδήσεις της F1.

Τα νέα αυτά εκτοξεύουν το πρεστίζ και την ποιότητα του grid για το WEC, με την Ferrari να διεκδικεί συνολικές νίκες για πρώτη φορά από την δεκαετία του ’60. Λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως αναμένεται να δούμε εργοστασιακή συμμετοχή από την Scuderia.

Ο CEO της Ferrari, John Elkann, δήλωσε:

Με το πρόγραμμα Le Mans Hypercar, η Ferrari για ακόμα μια φορά δεσμεύεται στους αγώνες και δείχνει την αποφασιστικότητά της να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλα event των αγώνων ταχύτητας. Αγωνιζόμαστε πάνω από 70 χρόνια και οδηγήσαμε τα αγωνιστικά μας σε νίκες, εξερευνώντας τις κορυφαίες τεχνολογίες. Οι καινοτομίες που έρχονται από την πίστα θα κάνουν κάθε αυτοκίνητο που παράγεται στο Maranello ξεχωριστό.

Ο Πρόεδρος της ACO, Pierre Fillion, δήλωσε για την είσοδο της Ferrari στην κατηγορία Le Mans Hypercar:

Είναι μια υπέροχη μέρα για τους αγώνες αντοχής. Η Ferrari επιστρέφει στη κορυφαία κατηγορία του WEC και των 24H του Le Mans. Η κατηγορία Hypercar υπόσχεται επικές μάχες μαζί με όλους τους κατασκευαστές που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Είναι μια εξαιρετική είδηση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari θα παρατάξει το Le Mans Hypercar της στο WEC το 2023 και το σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε για τη μέρα αυτή.

Δείτε τον αγώνα της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles