spot_img

Επίσημο: Νέος επικεφαλής της Ferrari o Vasseur

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε την πρόσληψη του Fred Vasseur για το ρόλο του επικεφαλής και γενικού διευθυντή της ομάδας από τις αρχές του νέου έτους. 

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Alfa Romeo Sauber, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε την πρόσληψη του Fred Vasseur για το ρόλο του επικεφαλής και του general manager. O Γάλλος θα αναλάβει καθήκοντα από τις 9 Ιανουαρίου του 2023 και θα αντικαταστήσει τον Mattia Binotto.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Jost Capito από το «τιμόνι» της Williams.

Ο Vasseur ήταν στην Alfa Romeo από το 2017, όταν ανέλαβε την ομάδα μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης και την είσοδο του δισεκατομμυριούχου Finn Rausing. Στη Ferrari θα συναντήσει και πάλι τον Charles Leclerc, o οποίος οδηγούσε για τον Γάλλο τόσο στη Sauber, όσο και στην ART Grand Prix.

Ο Vasseur, δήλωσε για το νέο του ρόλο ως επικεφαλής της Ferrari.

«Είμαι κατενθουσιασμένος και είναι τιμή μου που αναλαμβάνω την ηγεσία της Scuderia Ferrari. Ως κάποιος με μόνιμο πάθος για το motorsport, η Ferrari αντιπροσώπευε για μένα πάντα την επιτομή των αγώνων. Ανυπομονώ να δουλέψω με την ταλαντούχα και γεμάτη πάθος ομάδα του Μαρανέλο, να τιμήσουμε την ιστορία και την κληρονομιά της Scuderia και και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα του για τους tifosi μας ανά τον κόσμο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Από την πλευρά των «κόκκινων», ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, πρόσθεσε.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Φρεντ Βασέρ ως επικεφαλής της ομάδας. Σε όλη του την καριέρα έχει συνδυάσει επιτυχημένα τις τεχνικές ικανότητες ενός εκπαιδευμένου μηχανολόγου, με τη σταθερή ικανότητα να παίρνει τα μέγιστα από τους οδηγούς και τις ομάδες του. Η προσέγγιση και η ηγεσία του, είναι αυτά που χρειαζόμαστε ώστε να ωθηθεί η Ferrari προς τα εμπρός, με ανανεωμένη ενέργεια».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles