spot_img

Αποχωρεί ο Capito από τη Williams

Βόμβα «έσκασε» στα καλά καθούμενα στον κόσμο της Formula 1, με τη Williams Racing να ανακοινώνει την αποχώρηση του επικεφαλής της Jost Capito και του τεχνικού διευθυντή FX De Maison.

Δίχως καμία προειδοποίηση και δίχως να υπάρξει κάποια διαρροή στον Τύπο, η Williams ανακοίνωσε πως οι Jost Capito και FX De Maison θα αποχωρήσουν από την ομάδα της Formula 1. Έπειτα από δύο χρόνια η ομάδα του Grove θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο.

Ο Capito είχε αναλάβει τα καθήκοντά του πριν από δύο χρόνια και ήταν επίσης ο CEO της Williams, βάζοντας σε ισχύ σχέδιο επιστροφής της ομάδας σε υψηλότερα στρώματα στο σπορ. Μαζί του θα αποχωρήσει και ο De Maison. Ο Γάλλος που είχε ενταχθεί στο δυναμικό της το 2021, ήταν προσωπική επιλογή του Κάπιτο και επί χρόνια συνεργάτης του στα χρόνια κυριαρχίας της Volkswagen Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC).

O Capito ανέφερε στην ανακοίνωση της Williams.

«Ήταν ένα τεράστιο προνόμιο να ηγηθώ της Williams Racing τις δύο τελευταίες σεζόν και να τοποθετήσω τα θεμέλια ανάκαμψης αυτής της σπουδαίας ομάδας. Ανυπομονώ να τη παρακολουθήσω να συνεχίσει στο μονοπάτι που θα την οδηγήσει σε μελλοντικές επιτυχίες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.

Από την πλευρά της Dorilton Capital στην οποία ανήκει η Williams, μίλησε ο Πρόεδρός της, Matthew Savage.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Jost για την σκληρή δουλειά και αφοσίωσή του καθώς ξεκινήσαμε μία μεγάλη διαδικασία αναδιαμόρφωσης της ομάδας, ώστε να ξεκινήσουμε το ταξίδι της αγωνιστικής ανάστασης της Williams Racing. Είμαστε ευγνώμονες που ο Jost καθυστέρησε την συνταξιοδότηση που σχεδίαζε ώστε να αναλάβει αυτή την πρόκληση και τώρα θα παραδώσει τη σκυτάλη για το επόμενο κεφάλαιο της διαδικασίας ανάκαμψης. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Francois-Xavier για τη συνεισφορά του και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον».

Αυτή είναι η δεύτερη αποχώρηση επικεφαλής ομάδας μετά το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1. H πρώτη ήταν αυτή του Mattia Binotto από τη Scuderia Ferrari και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Fred Vasseur της Alfa Romeo.

Θα είναι ο Capito αυτός που θα αντικαταστήσει τον Vasseur στη Sauber Motorsports, που θα ονομαστεί Audi το 2026;

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles