spot_img

O «χαλαρός» Binotto δεν ανησυχεί για τη θέση του στη Ferrari

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, νιώθει «χαλαρός» στο άκουσμα των φημών περί αποχώρησής του από το πόστο που έχει στην ιταλική ομάδα.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport ανέφερε σε δημοσίευμά της πως η Scuderia Ferrari σκοπεύει να αποδεσμεύσει το Mattia Binotto από το πόστο του επικεφαλής της ομάδας με έδρα το Maranello. Ανέφερε, μάλιστα, πως πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο τωρινός επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur. Η ιταλική ομάδα απάντησε στη φήμη, λέγοντας πως αυτή δεν έχει καμία ουσία. Παράλληλα ο Charles Leclerc υπενθύμισε την πρόοδο που σημείωσε η Scuderia Ferrari τη φετινή χρονιά.

Ο ίδιος ο Mattia Binotto δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο δημοσίευμα, ενώ αποκάλυψε πως είχε συζήτηση με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann.

«Προφανώς όταν έγινε γνωστή αυτή η φήμη, είχα μία συνομιλία με τον πρόεδρό μας, John Elkann. Μιλήσαμε ανοιχτά για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε και αποφασίσαμε πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εκδώσουμε ανακοίνωση. Προφανώς και η εν λόγω φήμη δεν έχει κάποια βάση».

Ο Ιταλός τόνισε πως το σημαντικότερο σε μία τέτοια κατάσταση είναι να μην αποσυντονιστεί η Ferrari.

«Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η Ferrari και, πιο σημαντικό, να μην αποσυντονιστεί από αυτές τις φήμες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Παρ’ όλα αυτά, ο Mattia Binotto δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το αν θα συνεχίσει ως επικεφαλής της Ferrari, χωρίς όμως να τον απασχολεί ιδιαίτερα.

«Προφανώς δεν εξαρτάται η απόφαση από εμένα, όμως είμαι αρκετά χαλαρός. Ο λόγος είναι πως πάντα έχουμε ανοιχτές, ειλικρινείς και ουσιαστικές συζητήσεις με τα αφεντικά μου, τόσο σε βραχυχρόνιο, όσο και σε μακροχρόνιο επίπεδο».

Ο Binotto έκανε μία σύντομη ανασκόπηση της φετινής σεζόν.

«Νομίζω πως αν κοιτάξουμε πίσω στη σεζόν, όντως είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Σήμερα δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα, όμως νομίζω πως πετύχαμε το βασικό μας στόχο, που ήταν να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί, αλλά και να κατανοήσουμε τα μονοθέσια του 2022. Τα άτομα πίσω στο εργοστάσιο έχουν εστιάσει απόλυτα στο 2023, στην προσπάθεια για βελτίωση. Επιπλέον, πιστεύω πως η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά αναφορικά με το ρυθμό στις κατατακτήριες. Δεν ήταν το ίδιο στο ρυθμό αγώνα, συνεπώς πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Εάν έχεις ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο στον αγώνα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις τη στρατηγική ή οτιδήποτε προκύψει. Επομένως, είμαι κάτι παραπάνω από χαλαρός. Είμαι πραγματικά συγκεντρωμένος στο τι χρειάζεται να κάνουμε και να συγκεντρωθούμε ως ομάδα».

Η Ferrari βελτιώθηκε, συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια και είχε τις περισσότερες pole positions (12) από όλες τις ομάδες το 2022. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα αγνοεί το Πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2008 και αυτό των οδηγών από το 2007.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles