spot_img

Horner: «Κανείς δεν μπορεί να επαναλάβει όσα έκανε ο Verstappen»

Ο Christian Horner μίλησε για την επίδοση της Red Bull Racing στο πρωτάθλημα του 2022 για την F1 αλλά και την αγωνιστική βελτίωση του Max Verstappen.

Η νέα εποχή της Formula 1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα κατασκεύασε το καλύτερο μονοθέσιο του 2022 και έδωσε την ευκαιρία στον Max Verstappen να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του.

Μάλιστα, ο Ολλανδός έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με πιο σημαντικό να είναι ο συνολικός αριθμός νικών σε μία αγωνιστική χρονιά. Ο 25χρονος κατέκτησε 15 νίκες μέσα στο 2022, ενώ η Red Bull Racing 17 στο σύνολο.

Μετά το τέλος του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, ο επικεφαλής των «ταύρων», Christian Horner, ρωτήθηκε σχετικά με τη συνολική εικόνα της ομάδας του στο 2022.

«Οι δύο οδηγοί μας είχαν την καλύτερη σεζόν τους στη Formula 1. O Μαξ ήταν εξαιρετικός εφέτος και έχει κάνει το επόμενο βήμα από πλευράς απόδοσης, έπειτα από το πρώτο του πρωτάθλημα 12 μήνες νωρίτερα. Έχει κερδίσει 15 Grand Prix και δύο Αγώνες Σπριντ. Όταν ξεκίνησα εγώ στην F1, είχαμε 17 αγώνες στο σύνολο. Είναι απίστευτο. Ως ομάδα κερδίσαμε 17 Grand Prix και κάναμε πέντε φορές το 1-2, ενώ κερδίσαμε τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Κατακτήσαμε 750 βαθμούς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα μας αλλά και νέο ρεκόρ για τη Formula 1. Είχαμε μερικά στραβοπατήματα αλλά συνολικά ήταν μία φανταστική σεζόν για την ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 με την ανάλυση του φινάλε της σεζόν της F1 για το 2022.

Επιπλέον ο Horner σχολίασε στη σεζόν που είχε ο οδηγός του, Max Verstappen.

«Πιστεύω πως ο Μαξ αποδίδει σε τέτοιο επίπεδο που κανένας άλλος οδηγός δεν θα πετύχαινε όσα πέτυχε φέτος, έχοντας τον ίδιο εξοπλισμό και το ίδιο μονοθέσιο».

Ο μόνος αντίπαλος της RBR στο 2022 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Sergio Perez στη μάχη για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Όμως τι πιστεύει ο Horner γι’ αυτόν;

«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Σαρλ για φέτος. Οδήγησε φοβερά στο 2022, αλλά προφανώς είχε αρκετές ατυχίες, όπως και οι οδηγοί μας. Είμαι σίγουρος πως θα είναι δυνατός του χρόνου και θα μάχεται μαζί μας».

Το 2023 αναμένεται μία πιο δύσκολη σεζόν για τη Red Bull Racing, μιας και είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες της παραβίασης των οικονομικών κανονισμών της Formula 1 για το 2021.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles