spot_img

Επίσημο: Στη Ferrari το 2021 ο Sainz

Ο Carlos Sainz θα αποτελέσει επίσημα οδηγός της Scuderia Ferrari από το 2021 σεζόν, καθώς θα αντικαταστήσει τον Sebatian Vettel.

Το μετεγγραφικό ντόμινο της φετινής Formula 1 ξεκίνησε με την ανακοίνωση της Ferrari πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Vettel και αμέσως είδαμε πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του. Η Scuderia είχε στο στόχαστρο της τρεις οδηγούς για να καλύψει τη κενή θέση, όμως όπως όλα δείχνουν κατέληξε στην επιλογή του Carlos Sainz. Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η McLaren ανακοίνωσε πως ο Daniel Ricciardo θα πλαισιώσει τον Lando Norris το 2021 και έδωσε πάτημα στη Ferrari να ανακοινώσει τον Sainz.

Το συμβόλαιο του Ισπανού με την ομάδα θα είναι για δύο χρόνια και θα πλαισιώσει τον Charles Leclerc, o οποίος θα βρίσκεται στην τέταρτη σεζόν του στο σπορ. Μάλιστα, αυτό θα είναι το νεότερο οδηγικό δύδιμο της Ferrari τα τελευταία 50 χρόνια και η πρώτη φορά μετά το 2007 που η Ferrari δεν θα έχει Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Line-up της. Επιπλέον, τους δύο τους χωρίζουν 2 νίκες και θα αποτελέσει ένα από τα πιο άπειρα οδηγικά δίδυμα στην ιστορία της ομάδας.

O Sainz έκανε μια καταπληκτική σεζόν το 2019, κατακτώντας την 6η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στις ομάδες του grid, κατακτώντας και ένα βάθρο στον τρελό αγώνα της Βραζιλίας. Πριν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν της F1 για το 2020, οι ομάδες θέλουν να τελειώσουν το θέμα των οδηγών τους για το 2021, με την Ferrari να επιλέγει τον Sainz για τη κενή θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τη στιγμή που ο Lewis Hamilton δεν θέση στη Ferrari, η Scuderia επέλεγε τον Sainz ως τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Leclerc και δεν θα είναι απαιτητικός, όσον αναφορά το δικό του στάτους. Αυτή η εξέλιξη δείχνει πως ο Hamilton θα ανανεώσει με την Mercedes για τα επόμενα χρόνια και επίσης αφήνει μία θέση κενή στην Renault, η οποία πρέπει να εξετάσει τις επιλογές της για το 2021.

O επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, μίλησε για τον νέο οδηγό της Ferrari από το 2020.

Με πέντε σεζόν στη πλάτη του, έχει αποδείξει πως είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και έχει δείξει πως έχει τη τεχνική κατάρτιση και τα σωστά κριτήρια, πράγμα που τον κάνει την ιδανική επιλογή στην οικογένεια της Ferrari. Πιστεύουμε πως με ένα οδηγικό δίδυμο όπως ο Charles και ο Carlos, το νεότερο τα τελευταία 50 χρόνια στην ομάδα, θα μας βοηθήσει να επιτεύξουμε τους μελλοντικούς μας στόχους.

Συντονιστείτε απόψε στις 20:00μμ στο κανάλι του Automotonews.gr στο Youtube, όπου θα μιλήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην F1 σε ζωντανή εκπομπή. Σας περιμένουμε στο chat για να κάνουμε κουβέντα για τις μεγαλύτερες ίσως εξελίξεις στο 2020.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles