spot_img

Επίσημο: Στη McLaren ο Piastri το 2023

Το σίριαλ που αφορούσε το μέλλον του Oscar Piastri ολοκληρώθηκε, με το νεαρό Αυστραλό να ανακοινώνεται από την McLaren για το 2023.

Ο Oscar Piastri αναμένεται να έχει θέση στη Formula 1 την επόμενη σεζόν, καθώς από αναπληρωματικός οδηγός στην Alpine μετακινείται στη McLaren. Ο ταλαντούχος Αυστραλός είχε ανακοινωθεί αρχικά από την Alpine ως αντικαταστάτης του Fernando Alonso, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος διέψευσε τη συμφωνία του με τη γαλλική ομάδα. Τις επόμενες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία πως ο Piastri είχε συμφωνήσει με τη McLaren και το μέλλον του στη Formula 1 αναμενόταν να καθοριστεί από την Επιτροπή Αναγνώρισης Συμβολαίων της FIA την περασμένη Δευτέρα.

Ο Piastri ήταν ιδιαίτερα επιθυμητός στο grid, καθώς σχεδόν όσες ομάδες είχαν διαθέσιμη θέση για το 2023 θα τον ήθελαν στις τάξεις τους. Τα πρόσφατα κατορθώματά του, με τους τίτλους στη Formula 3 το 2020 και στη Formula 2 το 2021, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα, το αντίθετο μάλιστα. Εν τέλει, η ομάδα που κέρδισε τη δικαστική «διαμάχη» είναι η McLaren, με τον Piastri να αντικαθιστά το συμπατριώτη του, Daniel Ricciardo, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της McLaren, οι οποίες και δημοσιεύτηκαν στην ανακοίνωση της ομάδας, ο Oscar Piastri εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

«Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στη Formula 1 με μία τόσο ιστορική ομάδα όπως η McLaren. Είμαι ευγνώμον για την ευκαιρία που μου προσφέρθηκε. Η ομάδα έχει μία μακρά παράδοση στο να δίνει μία ευκαιρία σε νεαρά ταλέντα και ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά στο πλάι του Lando Norris για να ανεβάσουμε την ομάδα στις πρώτες θέσεις του grid. Επικεντρώνομαι στο να προετοιμαστώ για το ντεμπούτο μου στη Formula 1 το 2023 και νε ξεκινήσω την καριέρα μου στα χρώματα της ομάδας (papaya)».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, «υποδέχθηκε» τον Oscar Piastri στη βρετανική ομάδα με τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Oscar στη McLaren για τη σεζόν του 2023 της Formula 1. Έχει μία εντυπωσιακή καριέρα μέχρι σήμερα και είμαστε σίγουροι πως, μαζί με το Lando, θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στις φιλοδοξίες μας. Έχουμε ακόμα να κάνουμε σημαντική δουλειά αυτή τη σεζόν, στην οποία και η ομάδα έχει στραμμένη την προσοχή της. Έπειτα, θα κάνουμε τα πάντα ώστε ο Oscar να ενσωματωθεί στην ομάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που θα προκύψουν. Ανυπομονούμε να προετοιμαστούμε μαζί για τη σεζόν του 2023».

Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της FIA, όπου όλα τα συμβόλαια της FIA ελέγχονται για την εγκυρότητά τους, ενέκρινε το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Oscar Piastri με τη McLaren και αποφάσισε πως αυτό υπερισχύει της όποιας συμφωνίας του με την Alpine.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles