spot_img

GP Ολλανδίας FP2: Στην κορυφή η Ferrari, ταχύτερος ο Leclerc

Η Ferrari επέστρεψε στην κορυφή των χρόνων σε περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον Charles Leclerc στο FP2 του GP Ολλανδίας να κινείται μόλις 0,004s ταχύτερα από τον Carlos Sainz, ενώ ο Lewis Hamilton συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Ο καιρός στην πίστα του Zandvoort παρέμεινε αίθριος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να αυξάνονται στους 26 και 37 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Από τα πρώτα λεπτά βγήκαν σχεδόν όλοι οι οδηγοί στην πίστα, με την πλειοψηφία αυτών να χρησιμοποιούν medium ελαστικά. Επικεφαλής της κατάταξης αρχικά ήταν ο Verstappen στο 1:13.465 με soft γόμα, ακολουθούμενος από τις Ferrari των Sainz και Leclerc. Η Mercedes είχε τους Russell και Hamilton στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα, με το Norris να βρίσκεται ανάμεσά τους στην 5η θέση. Σχεδόν με τη συμπλήρωση 12 λεπτών, ο Sainz ανέβηκε στην κορυφή, γυρνώντας στο 1:13.412, δηλαδή κατά 0,053s ταχύτερα του Verstappen. Ο Leclerc, παράλληλα, σημείωσε το 2ο χρόνο, μόλις 0,025s πίσω από τον teammate του.

Με τη συμπλήρωσε των πρώτων 20 λεπτών, ο Albon σημείωσε τον 5ο ταχύτερο χρόνο με soft ελαστικά. Παράλληλα, ο Verstappen στη νέα του προσπάθεια ανέβηκε στη 2η θέση, όμως είχε διαφορά 0,693s από την κορυφή. Ο Sainz βελτίωσε αρκετά το χρόνο του, πέφτοντας στο 1:12.349, με τους Alonso και Ocon να σκαρφαλώνουν στις θέσεις 2 και 4 αντίστοιχα, για λογαριασμό της Alpine. Ο Russell, με τη σειρά του, ανέβηκε επίσης στη 2η θέση, όντας 0,306s μακριά από την κορυφή, με τον teammate του, Hamilton, να τον προσπερνά και να υπολείπεται μόλις 0,068s από το χρόνο του Sainz.

Ο Leclerc στην επόμενη προσπάθειά του με soft πήρε τον ταχύτερο χρόνο μόλις για 0,004s από τον Ισπανό teammate του, γυρνώντας στο 1:12.345. Στα τελευταία 20 λεπτά η κατάταξη δεν άλλαξε ιδιαίτερα, καθώς οι οδηγοί εστίασαν στο ρυθμό αγώνα και δε σημείωναν ανταγωνιστικούς χρόνους. Μία έξοδος του Tsunoda έφερε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας 12 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, με τον Ιάπωνα να ακινητοποιείται στην αμμοπαγίδα. Η κανονική ροή στην πίστα επανήλθε μόλις για 4 λεπτά.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Η Ferrari, επομένως, σημείωσε το 1-2, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να χωρίζονται μόλις από 0,004s. Ο Μονεγάσκος σημείωσε χρόνο 1:12.345. Η Mercedes έπεσε ελαφρώς στην κατάταξη, με το Lewis Hamilton (+0,072s) να βρίσκεται στην 3η θέση και τον George Russell (+0,310s) να πέφτει στην 5η. Ανάμεσά τους ήταν ο Lando Norris (+0,103s), με ακόμα μία εντυπωσιακή επίδοση, στην 4η θέση. 

Θετική ήταν η προσπάθεια του Lance Stroll με Aston Martin, που τον έφερε στην 6η θέση, ενώ η Alpine είχε τους Fernando Alonso και Esteban Ocon στις θέσεις 7 και 9 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους στην 8η θέση βρισκόταν ο Max Verstappen με Red Bull Racing, με τον teammate του, Sergio Perez, να περιορίζεται στη 12η θέση. Ο Daniel Ricciardo με McLaren συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα, με τον Αυστραλό να χάνει το τελευταίο σκέλος του FP2.

Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri ήταν στην 11η θέση και ο Mick Schumacher με Haas ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη 13η θέση. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν μόλις στη 14η θέση, αρκετά μακριά από τον teammate του. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Alex Albon (Williams), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) και ο Nicholas Latifi (Williams).

Η αγωνιστική δράση στη Formula 1 συνεχίζεται με το FP3 του GP Ολλανδίας το Σάββατο στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP GP Ολλανδίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles