spot_img

Επίσημο: Στη Mercedes ο Russell το 2022

Ο George Russell θα είναι οδηγός της Mercedes από το 2022 και θα πλαισιώσει τον Lewis Hamilton όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομάδα. 

Τα ερωτηματικά σχετικά με το μετεγγραφικό παζλ οδηγών για το 2022 μειώνονται, καθώς ο George Russell θα οδηγήσει από την επόμενη σεζόν για τη Mercedes. Ο Valtteri Bottas ήδη έχει συμφωνήσει με την Alfa Romeo το 2022, με τη Mercedes να επιλέγει τον ταλαντούχο Russell και να έχει ένα αμιγώς βρετανικό δίδυμο οδηγών στη νέα εποχή της Formula 1. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Russell είναι μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Mercedes από το 2017. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του στη Formula 1 ήταν στις ελεύθερες δοκιμές του GP Βραζιλίας εκείνη τη σεζόν με τη Force India. Την ίδια χρονιά ήταν πρωταθλητής στην κατηγορία GP3 (τώρα Formula 1), ενώ το 2018 πήρε το πρωτάθλημα στη Formula 2.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Η είσοδός του Russell στο πρωτάθλημα της Formula 1 έγινε το 2019. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Williams και είχε τότε ως teammate τον Robert Kubica. Έχει οδηγήσει σε όλη του την καριέρα για την ομάδα από το Grove, εκτός από μία εμφάνιση με τη Mercedes στο GP Σακχίρ 2020, όταν αντικατέστησε τον Lewis Hamilton που βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Φέτος ο Russell διανύει την 3η του σεζόν με την ιστορική ομάδα και έχει πετύχει στους τελευταίους αγώνες τα καλύτερά του αποτελέσματα με αυτή. Στο GP Ουγγαρίας πήρε τους πρώτους του πόντους με τη Williams, ενώ στο GP Βελγίου κατετάγη δεύτερος. Αυτό ήταν το δεύτερο podium της καριέρας του και το πρώτο της Williams από το GP Αζερμπαϊτζάν το 2017.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο George Russell έχει ήδη καταφέρει να εντυπωσιάσει το κοινό της Formula 1 με τις επιδόσεις του, παρότι η παρουσία του στη Williams συνδυάστηκε με μια πολύ δύσκολη εποχή για την ιστορική ομάδα. Ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει οι ικανότητές του στις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που του έχουν δώσει το παρατσούκλι “Mr Saturday” (κύριος Σάββατο). Η καλύτερή του επίδοση ήταν στο GP Βελγίου, όταν κατετάγη δεύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές με τη Williams, οδηγώντας φανταστικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οι φίλοι της Formula 1 ανυπομονούν να δουν το νεαρό Βρετανό πίσω από το τιμόνι ενός ανταγωνιστικού μονοθεσίου.

O Russell εμφανίστηκε ενθουσιασμένος μετην ευκαιρία που το δίνει η Mercedes, ενώ είναι στεναχωρημένος που θα φύγει από τη Williams.

Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα, αλλά επίσης και μια μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ για τη Mercedes το 2022, κάτι το οποίο είναι τεράστιο βήμα για την καριέρα μου. Όμως σημαίνει ότι θα αποχαιρετήσω τους συναδέλφους μου στη Williams. Ήταν τιμή μου να οδηγήσω και να εκπροσωπήσω τη Williams. Κοιτώντας το 2022 θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως δεν είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μια τεράστια ευκαιρία και θέλω να την αρπάξω και με τα δύο χέρια. Δεν τρέφω αυταπάτες όμως του μεγέθους της πρόκλησης, θα είναι μια τεράστια διαδικασία εκμάθησης. Ο Βάλτερι έθεσε ψηλά τον πήχη με την απόδοσή του και βοήθησε στην κατάκτηση πολλών πρωταθλημάτων. Ο στόχος μου είναι να ανταμείψω την εμπιστοσύνη του Τότο, της ομάδας και του διοικητικού συμβουλίου που διασφάλισαν πως θα είμαι μέλος των επιτυχιών. Ο στόχος μου είναι να τους κάνω όλους περήφανους. Ο teammate μου είναι κατά την άποψή μου ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Έβλεπα τον Λιούις από τότε που ήμουν μικρός και αγωνιζόμουν στα kart. Μόνο θα με βοηθήσει η ευκαιρία να μάθω από έναν τέτοιο οδηγό που αποτελεί ίνδαλμα εντός και εκτός πίστας.

O επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, είναι σίγουρος πως ο Russell θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες της ομάδας.

Είναι νικητής σε όλες τις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί και οι τελευταίες τρεις σεζόν με τη Williams μας έχουν δείξει τι μας περιμένει στο μέλλον από αυτόν. Τώρα, η πρόκληση είναι να τον βοηθήσουμε να μάθει μέσω του περιβάλλοντός μας δίπλα στον Λιούις, έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών. Είμαι σίγουρος πως όσο η σχέση τους μεγαλώνει, θα φτιάξουν μια πολύ δυνατή ομάδα και θα δώσουν πολλά στη Mercedes τα επόμενα χρόνια εντός και εκτός πίστας. Με την ανακοίνωση του πλάνου μας για το 2022 φεύγει ένα βάρος από πάνω μας. Πλέον επικεντρωνόμαστε στους τελευταίους 9 αγώνες και θα δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τα δύο πρωταθλήματα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles