spot_img

Στην Alfa Romeo ο Bottas το 2022

Ο Valtteri Bottas θα οδηγεί για λογαριασμό της Alfa Romeo από το 2022, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα, ανοίγοντας το δρόμο για τον George Russell.

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε την άφιξη του Φινλανδού με τον οποίο ήρθε σε πολυετή συμφωνία. Ο Bottas βρίσκεται στο δυναμικό της Mercedes από το 2017, όταν αντικατέστησε τον πρωταθλητή Formula 1 του 2016, Nico Rosberg. Τη θέση του στη γερμανική ομάδα αναμένεται να καλύψει από την επόμενη σεζόν ο George Russell. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Valtteri Bottas πηγαίνει στην Alfa Romeo ως ο αντικαταστάτης του συμπατριώτη του Kimi Raikkonen που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Formula 1 λίγες μέρες νωρίτερα. Η Alfa Romeo βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και η δυναμική της είναι σαφώς υποδεέστερη από αυτήν της Mercedes. Ο Bottas, πάντως, βλέπει τη μετακίνησή του στην ελβετική ομάδα ως ευκαιρία να σημειώσει καλά αποτελέσματα και να διεκδικήσει μια θέση στα υψηλότερα στρώματα του grid.

Ένα καινούριο κεφάλαιο στην καριέρα μου ξεκινάει. Είμαι χαρούμενος που θα οδηγώ για την Alfa Romeo από το 2022 και μετά, κάτι που θα είναι μια νέα πρόκληση με μία εμβληματική ομάδα. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας στο Hinwil (Ζυρίχη, Ελβετία) έχουν ξεκάθαρες δυνατότητες και μου αρέσει η ευκαιρία που μου δίνεται να βοηθήσω την ομάδα ν’ ανέβει θέσεις στην ιεραρχία του πρωταθλήματος. Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία, με τους νέους κανονισμούς το 2022, να μπορέσει η ομάδα να πραγματοποιήσει σημαντική βελτίωση. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ανυπομονώ να τους ανταποδώσω την πίστη που έχουν για τις ικανότητές μου. Είμαι περισσότερο φιλόδοξος από ποτέ, θέλω να αγωνιστώ και να έχω καλά αποτελέσματα και, όταν έρθει η ώρα, να πετύχω νίκες.

Ο Valtteri Bottas το 2011 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία GP3, τον “πρόγονο” της σημερινής Formula 3, με την ομάδα της ART που διηύθυνε τότε ο σημερινός επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur. Ο Φινλανδός οδηγός μίλησε για το νέο του “αφεντικό”:

Γνωρίζω τον Fred (Vasseur) καλά και ανυπομονώ να γνωρίσω το υπόλοιπο προσωπικό της ομάδας με τους οποίους και θα συνεργαστώ. Σκοπεύω να δημιουργήσω το ίδιο δυνατές εργασιακές σχέσεις με αυτές που πέτυχα στην Mercedes. Είμαι περήφανος με τα όσα έχω πετύχει στο Brackley και είμαι συγκεντρωμένος στη φετινή μάχη για ένα ακόμα πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ταυτόχρονα, ανυπομονώ να έρθουν οι προκλήσεις της επόμενης σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Frederic Vasseur μίλησε για το νέο οδηγό της Alfa Romeo περιγράφοντάς τον ως ένα “δυνατό ομαδικό οδηγό”.

Ο Valtteri (Bottas) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ομάδας που έγραψε ιστορία τα τελευταία χρόνια και έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών με αυτήν. Είναι η σωστή επιλογή οδηγού για να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα βήμα προς τις ψηλότερες θέσεις του grid. Η γνωριμία μας έγινε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν δουλέψαμε μαζί με επιτυχία στην Formula 3 και το GP3 και οι ικανότητές του είναι από τότε εμφανείς, με τον ίδιο να βελτιώνεται συνεχώς με το πέρασμα του χρόνου. Η πολυετής συμφωνία με τον Bottas δίνει σε όλες τις πλευρές τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε ν’ αναπτύξουμε το project μας, σε μια κρίσιμη εποχή για τη Formula 1. Είμαστε χαρούμενοι για όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο Valtteri Bottas έχει δεχτεί κριτική για την απόδοσή του τα χρόνια που βρίσκεται στη Mercedes. Η Alfa Romeo αποτελεί για τον ίδιο μια ευκαιρία να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις που είχε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στη Formula 1 με τη Williams.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles