spot_img

Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC

Με κάθε επισημότητα, το αγαπημένο μας Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC το 2021, μετά από πολυετή συμφωνία με τους διοργανωτές.

Το τριήμερο 9 με 12 Σεπτεμβρίου, τα ελληνικά βουνά θα γεμίσουν και πάλι από τους ήχους των rally αγωνιστικών αυτοκινήτων. Μετά από απουσία 8 ετών, το διάσημο και απαιτητικότατο Ράλι Ακρόπολις είναι και πάλι εδώ με κάθε επισημότητα στο WRC.

Θα αντικαταστήσει το Ράλι Χιλής και θα αποτελέσει τον 10ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η απουσία της Χιλής, έφερε την ευκαιρία για την Ελλάδα η οποία την άρπαξε και φέρνει και πάλι το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ εκτός δρόμου στη χώρα μας. Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, στο οποίο θα προσπαθήσει η Ελλάδα να εδραιωθεί και να παραμείνει για πολλά χρόνια στο καλεντάρι.

Από την πρώτη διαγωγή του το 1951 κι έπειτα, το Ράλι Ακρόπολις έγινε ένας από τους πιο περιβόητους σταθμούς του πρωταθλήματος. Οι περίπλοκοι δρόμοι των βουνών, με τις αλλεπάλληλες στροφές και τα πολλαπλά πέτρινα σημεία, καθώς η επίπονη ζέστη, είναι μερικοί από τους παράγοντες που συνθέτουν μια μεγάλη πρόκληση για τις ομάδες και τα πληρώματα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Γνωστό και ως “το Ράλι των Θεών”, το Ακρόπολις θα έχει ως παραδοσιακό σημείο αφετηρίας του την περιοχή του Παρθενώνα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πόλη που θα φιλοξενήσει το Ράλι και τα διαδικαστικά με τις Ειδικές Διαδρομές θα δοθούν μετά την επιτήρηση των διαδρομών αυτών από την FiA και τους διοργανωτές.

Όπως δήλωσε ο Jona Siebel, ο διευθύνων σύμβουλος του Τμήματος Προώθησης του WRC, η επιστροφή ενός ιστορικού Ράλι όπως αυτό του Ακρόπολις θα ενθουσιάσει όλους τους θεατές.

Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί έναν ξεχωριστό σταθμό στην ιστορία του WRC. Εκτιμούμε πραγματικά την επιμονή της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επαναφορά του στο πάνθεον των αγώνων ράλι. Η κληρονομιά του είναι ανεκτίμητη για όλους και ο βαθμός δυσκολίας του θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Είμαστε σίγουροι πως οι απαιτητικοί ορεινοί δρόμοι θα φέρουν στα όρια όλους τους συμμετέχοντες.

Δείτε το εντυπωσιακό GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am στο παρακάτω link.

Παρακάτω παρατίθενται και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και του Προέδρου της FiA Jean Todt.

Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλι των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Λευτέρης Αυγενάκης:

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο! Η επάνοδος του Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι είναι γεγονός. Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού! Του Ραλι Ακρόπολις, που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς.

Jean Todt:

Το Ράλι Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλι Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles