spot_img

Hamilton: «Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε»

Μπορεί η Mercedes να σημείωσε τον τρίτο χρόνο στις δοκιμές της Παρασκευής, αλλά δεν υπάρχει πολυτέλεια για αδράνεια, δήλωσε ο Lewis Hamilton.

Ο Βρετανός πρωταθλητής δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του με τη νέα W12 στις Χειμερινές Δοκιμές του Μπαχρέιν. Υποστήριξε πως οι φετινοί κανονισμοί ελάττωσης της κάθετης δύναμης στα μονοθέσια έχει επηρεάσει αρκετά την ομάδα της Mercedes.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν FP2: Ξανά ταχύτερος ο Verstappen

Παρόλα αυτά, χάρις και στις πιο ευνοϊκές συνθήκες πίστας, φάνηκε να προσαρμόζεται πιο εύκολα στις σημερινές ελεύθερες δοκιμές. Ωστόσο, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έντονους ανέμους κατά το υπόλοιπο του αγωνιστικού τριημέρου, κάτι που δεν μοιάζει πολύ ιδανικό για τους πρωταθλητές. Η Mercedes καταβάλλει το μέγιστο δυνατό ώστε να επανακάμψει από την απώλεια κάθετης δύναμης που έχουν επιφέρει οι κανονισμοί του 2021.

Νομίζω πως σημειώσαμε μια πρόοδο από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σίγουρα πρέπει να συνεχίσουμε στο μοτίβο αυτό. Οι αλλαγές στα ελαστικά και τη κάθετη δύναμη έχουν αλλάξει την ισορροπία στο μονοθέσιο. Η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα, αλλά ακόμη όχι τέλεια. Θα είναι σημαντικό να έχουμε ένα σταθερό μονοθέσιο και να κάνουμε τα ελαστικά να αντέξουν, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες με τον άνεμο. Το πίσω μέρος είναι ασταθές, αλλά όλοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο.

Δείτε το GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Η Red Bull και η McLaren επέδειξαν αξιοσημείωτα δείγματα ταχύτητας και ξεπέρασαν την Mercedes, κάτι που ανέμενε ο Hamilton.

Θεωρήσαμε πως η Red Bull θα είναι σίγουρα τόσο γρήγορη όσο είδαμε, ίσως και περισσότερο. Επομένως γνωρίζουμε πως τώρα έχουν τον πρώτο λόγο. Η McLaren δείχνει επίσης εξαιρετική, είναι φοβερό που βελτιώθηκαν τόσο πολύ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εικόνα θα προσφέρουν τα μεγάλα stints.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εφόσον οι ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου θα λάβουν χώρα υπό το φως του ήλιου, ο ρυθμός αγώνα δεν θα είναι τόσο αντιπροσωπευτικός, καθώς ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κατά τις νυχτερινές ώρες, σε πιο κρύες συνθήκες. Αναμένουμε με αγωνία την πορεία που θα ακολουθήσουν οι ομάδες ενόψει της πρεμιέρας της σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles