spot_img

Επιστρέφει ο Martin Whitmarsh στην F1 για την Aston Martin

Η Aston Martin προσέλαβε τον Martin Whitmarsh στην προσπάθειά της να γίνει διεκδικήτρια του πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια στη Formula 1.

Ο 63χρονος Martin Whitmarsh έχει εμπειρία 25 χρόνων στη Formula 1, καθώς ήταν μέλος της McLaren και διετέλεσε στο ρόλο του επικεφαλής από το 2008 έως το 2013. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη βρετανική ομάδα το 1989 και την ολοκλήρωσε το 2014, έχοντας υπάρξει εκτελεστικός διευθυντής αλλά και επικεφαλής της ομάδας. Εκτός από την ύπαρξή του στην ομάδα στις επιτυχίες οδηγών όπως ο Ayrton Senna, o Mika Hakkinen και ο Lewis Hamilton, βοήθησε και στη γενικότερη ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην παρουσία του στη McLaren.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari αποκάλυψε το μυστικό του αναβαθμισμένου κινητήρα της

Η Aston Martin προσέλαβε τον Whitmarsh ως εκτελεστικό διευθυντή του τμήματος τεχνολογίας της. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από ευθύνες στον τομέα της Formula 1, θα ασχοληθεί και στο κομμάτι του marketing, όπως και σε άλλα τμήματα των δραστηριοτήτων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Whitmarsh πρόκειται ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του στις αρχές του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της πρόσληψής του, ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Lawrence Stroll, δήλωσε τα εξής:

Ο Martin (Whitmarsh) θα έχει σημαντική ευθύνη και θα με βοηθήσει να θέσω τη στρατηγική κατεύθυνση της Aston Martin Performance Technologies και των θυγατρικών της. Βασικό του καθήκον θα είναι να καθοδηγήσει την Aston Martin στο να γίνει πρωταθλήτρια ομάδα στη Formula 1 και παράλληλα να βοηθήσει στην ανάπτυξή της σε εταιρεία αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ο Martin έχει μια πετυχημένη καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένη η επιτυχία του στη Formula 1. Είναι, συνεπώς, το κατάλληλο άτομο για να δουλέψει μαζί με τη διοίκηση της εταιρίας μας ώστε να την ωθήσει σε μελλοντικές επιτυχίες εντός και εκτός πίστας.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Από τη δική του πλευρά, ο Martin Whitmarsh πρόσθεσε:

Γνωρίζω και θαυμάζω τον Lawrence (Stroll) για πολλά χρόνια και μένω εντυπωσιασμένος από το αξιοθαύμαστο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, αλλά και την ομολογουμένως ανεξάντλητη φιλοδοξία που τον διακατέχει. Παράλληλα, πάντα σεβόμουν την “ομάδα Silverstone”, αν μου επιτρέπεται να την αποκαλώ έτσι, η οποία συχνά ξεπερνούσε τις δυνατότητές της σε διάφορες περιστάσεις και τώρα πλέον έχει τη δυνατότητα να πετύχει ακόμα περισσότερα. Γνωρίζω τι χρειάζεται για να είσαι νικητής στη Formula 1. Όντας εμπνευσμένος από την ηγεσία του Lawrence και με την υποστήριξη των ικανοτήτων του, του πάθους και της αποφασιστικότητάς του, σκοπεύω να κάνω ότι μπορώ για να είμαι σίγουρος πως η ομάδα μας θα έχει τις επιτυχίες που ο Lawrence πιστεύει πως οφείλει να έχει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η πρόσληψη του Martin Whitmarsh έρχεται να προστεθεί στις κινήσεις που κάνει ο Lawrence Stroll στην προσπάθειά του να μετατρέψει την Aston Martin σε πρωταγωνίστρια ομάδα τα επόμενα χρόνια. Μένει να αποδειχτεί αν η ομάδα που άλλοτε ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή, με προηγούμενες ιδιοκτησίες, μπορεί τελικά να γίνει πρωταθλήτρια στη Formula 1.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles