spot_img

Η Ferrari αποκάλυψε το μυστικό του αναβαθμισμένου κινητήρα της

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δηλώνει πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα σε ποιον αγώνα θα δούμε τον αναβαθμισμένο κινητήρα, όμως αποκάλυψε σε ποιον τομέα έχει αναβαθμιστεί.

Μετά από ένα τρομερά απογοητευτικό 2020, όπου η Ferrari είχε τη χειρότερη επίδοσή της τα τελευταία 40 χρόνια, το 2021 φαίνεται πως η ιταλική ομάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του μονοθεσίου της. Βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και δίνει μάχη με τη McLaren για την 3η θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Λίγο πριν την καλοκαιρινή διακοπή, η Ferrari ανακοίνωσε πως θα εισάγει στο δεύτερο μισό έναν ισχυρότερο κινητήρα, κάνοντας τις τελευταίες αναβαθμίσεις που είχε στη διάθεσή της. Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, αναμένεται μία βελτίωση της τάξης των 10 ίππων στην απόδοση της κινητήριας μονάδας. Μιλώντας σχετικά για το θέμα πριν το GP Ιταλίας, ο Mattia Binotto αποκάλυψε τους λόγους που δεν έχουμε δει ακόμα τη νέα μονάδα ισχύος, λέγοντας ταυτόχρονα πως ευελπιστεί αυτό να γίνει σύντομα.

Δουλεύουμε πολύ σκληρά ώστε να έχουμε όσο γίνεται πιο σύντομα έτοιμη τη νέα μονάδα ισχύος. Πρόκειται για μια διαφορετική τεχνολογία στο υβριδικό της κομμάτι. Για να είμαστε σε θέση να την έχουμε διαθέσιμη, πρέπει πρώτα να μεταφέρουμε τα υλικά που χρειάζονται. Με δεδομένο ότι μιλάμε για “επικίνδυνα” υλικά, χρειαζόμαστε τις επίσημες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις σχετικά με αυτά. Επομένως, δεν έχει να κάνει μόνο με την ανάπτυξη του υβριδικού συστήματος στο δυναμόμετρο (συσκευή μέτρησης ισχύος) και απλά να επιβεβαιώσουμε την αξιοπιστία του.

Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε αρχικά όλα τα σχετικά ζητήματα που προκύπτουν μέχρι να είναι διαθέσιμη (η μονάδα ισχύος) για την πίστα. Αυτή τη στιγμή, δεν έχει αποφασιστεί ο αγώνας που θα γίνει η εμφάνισή της. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατό, καθώς πιστεύουμε πως όσο περισσότερα χιλιόμετρα κάνουμε με αυτή τη φετινή σεζόν, τόσο περισσότερη σημασία θα έχει για την επόμενη. Ελπίζουμε, λοιπόν, πως θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα για τους επόμενους αγώνες.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που μοιάζει δεδομένο είναι η εισαγωγή της νέας μονάδας ισχύος της Ferrari σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος του 2021. Με τη μεγάλη αναθεώρηση των τεχνικών κανονισμών να έρχεται την επόμενη σεζόν, στη Scuderia ελπίζουν πως τα δεδομένα που θα συλλέξουν το 2021 με τη νέα μονάδα ισχύος, θα είναι χρήσιμα ενόψει του 2022. Ο Binotto τόνισε ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι.

Για εμάς είναι σημαντική η φετινή σεζόν εν όψει του 2022. Οποιαδήποτε αναβάθμιση φέρουμε θα μας χρησιμεύσει στον τομέα της εμπειρίας την επόμενη σεζόν. (Η νέα μονάδα ισχύος) Θα έρθει μέχρι το τέλος της σεζόν, όχι πολύ σύντομα, αλλά δε θα αφορά απλά τους επόμενους 2-3 αγώνες. Πρόκειται για σημαντικές αναβαθμίσεις στο υβριδικό κομμάτι (της μονάδας ισχύος), κατά κάποιον τρόπο δημιουργήσαμε μία καινούρια τεχνολογία για εμάς που θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρά την ομολογουμένως βελτιωμένη πορεία της στο 2021, ειδικά στον τομέα του κινητήρα, η Ferrari έχει δηλώσει εξαρχής πως τα βλέμματά της είναι στραμμένα κυρίως στο 2022. Στο Maranello ελπίζουν πως οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί θα τους δώσουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο προσκήνιο και δηλώνουν πως δουλεύουν σκληρά για να είναι έτοιμοι για τη νέα εποχή της Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles