spot_img

Επιστρέφει στη δράση ο Marc Marquez (και χωρίς ποινή)

Ο Marc Marquez θα πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη δράση του MotoGP, στον επερχόμενο αγώνα στο Λε Μαν της Γαλλίας. 

Ο Marc Marquez έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, λόγω του τραυματισμού του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Πορτογαλία. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πρώτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού και ως αποτέλεσμα δεν έτρεξε στα GP Αργεντινής, ΗΠΑ και Ισπανίας που ακολούθησαν.

Η απουσία του Marquez από τις πίστες κράτησε σχεδόν 1,5 μήνα αλλά πλέον ήρθε η ώρα για τον 6 φορές πρωταθλητή MotoGP να επιστρέψει στη σέλα της Honda RC213V. Η επιστροφή αυτή θα γίνει στο GP Γαλλίας, που θα είναι ο 1000ός αγώνας στην ιστορία του θεσμού πραγματοποιηθεί στην πίστα του Λε Μαν το προσεχές Σαββατοκύριακο (12-14 Μαΐου).

Αφού συμβουλεύτηκαν τρεις ξεχωριστές ιατρικές ομάδες, ο Marquez και η ομάδα του έμειναν ικανοποιημένοι με την επούλωση του οστού και έτσι ο Μάρκεθ θα τρέξει στη Γαλλία, σε μία πίστα που ο Ισπανός έχει κερδίσει τρεις φορές στο παρελθόν.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του αγώνα στο Μαϊάμι. 

Μπορεί ο Marquez να επιστρέφει, ωστόσο θα υπάρχουν σημαντικές απουσίες από τον αγώνα στη Γαλλία. Ο Enea Bastianini της Ducati δεν θα πάρει μέρος και θα τον αντικαταστήσει ο Ντανίλο Πετρούτσι. Επίσης, ο Miguel Oliveira, που τραυματίστηκε στη Χερέθ μετά τη σύγκρουση με τον Κουαρταραρό, επίσης δεν είναι σε θέση να τρέξει καθώς έχει σπάσει τον ώμο του. Τη θέση του στην RNF Aprilia θα πάρει ο Lorenzo Salvadori.

Ο Marc Marquez στον αγώνα του Πορτιμάο είχε τιμωρηθεί με ποινή διπλού long lap από τους αγωνοδίκες για το ατύχημα που προκάλεσε και στο οποίο τραυματίστηκε και ο ίδιος. Ο τρόπος που είχε γραφτεί η ανακοίνωση της ποινής άφηνε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να την εκτίσει στον επόμενο αγώνα στην Αργεντινή. Αφού όμως ο Ισπανός δεν έτρεξε στην Αργεντινή, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση ότι θα έπρεπε να την εκτίσει στον επόμενο αγώνα που θα έπαιρνε μέρος.

Η Repsol Honda, όμως, βασιζόμενη στη διατύπωση της αρχικής ανακοίνωσης, άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε από το Εφετείο της FIM. Το απόγευμα της Τρίτης, το Εφετείο ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την ποινή του Μάρεθ καθώς θεώρησε ότι οι αγώνες που έχασε λόγω του τραυματισμού του ήταν αρκετή τιμωρία σε αυτή την υπόθεση.

Δείτε το GRand Prix ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles