spot_img

Έρχεται μια «φοβερή εποχή για την F1»

O CEO της McLaren, Zak Brown, μίλησε για τους κανονισμούς της F1 του 2022 και το γεγονός πως όλες οι ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές.

Το 2022, η F1 αναμένεται να αλλάξει ραγδαία, με την εφαρμογή νέων τεχνικών κανονισμών. Τα μονοθέσια θα αλλάξουν ολοκληρωτικά εμφάνιση, σε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία. Το γεγονός πως όλοι ξεκινούν από λευκό χαρτί, κάνει τα πράγματα άκρως απρόβλεπτα.

Επιπλέον, οι αεροδυναμικοί περιορισμοί στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Όσο πιο ψηλά τερματίζει μια ομάδα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, τόσο λιγότερες συνεδρίες έχει.

Επιπλέον, από το 2021 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το Budget Cap στην F1, μετά από χρόνια συζητήσεων και τρόπου εφαρμογής. Το ποσό ανέρχεται στα 145 εκατομμύρια ευρώ και για τα επόμενα δύο χρόνια θα μειώνεται ανά 5 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για Budget Cap στα 175 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τώρα ο Brown, μιλά για το 2022 και το πόσο απρόβλεπτη χρονιά θα είναι με βάσει τους νέους κανονισμούς. Βάζει ως στόχο για την McLaren την κορυφή και βάζει τους πάντες στο παιχνίδι.

Συνολικά, ο στόχος μας είναι να φτάσουμε όποιον είναι στη κορυφή και η Mercedes είναι εκεί τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως το 2022 μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς όλοι θα ξεκινάμε από το μηδέν. Όμως η Renault θα είναι δυνατή, η Racing Point είναι πάντα γρήγορη και απέκτησε έναν 4 φορές Πρωταθλητή. Όσο προσπαθούμε να πιάσουμε τις κορυφαίες ομάδες, πρέπει να αναγνωρίσουμε τις ομάδες στην 4η, 5η, 6η, 7η θέση. Όλοι μας θα είμαστε ανταγωνιστικοί όταν έρθει το Budget Cap. Όλοι θα ξεκινήσουμε από κενή κόλλα χαρτί. Πιστεύω πως έρχεται μια φοβερή εποχή για την F1.

Ακούστε την εκπομπή μας στο Youtube “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Τοσκάνης. Επιπλέον συζητάμε και αναλύουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles